Karpatia Horse Show, trei zile de basm la Domeniul Flore┼čti jpeg

Karpatia Horse Show, trei zile de basm la Domeniul Flore┼čti

Cea de-a cincea edi╚Ťie Karpatia Horse Show se va desf─â╚Öura ├«ntre 28 ╚Öi 30 septembrie pe spectaculosul Domeniu Cantacuzino din Flore╚Öti, ├«mbin├ónd ca ├«n fiecare an m─âre╚Ťia patrimoniului cultural architectural cu elegan╚Ťa sportului ecvestru care ├«╚Öi g─âse╚Öte cadrul ideal ├«n parcul de 120 hectare, creat pentru v├ón─âtoare ╚Öi c─âl─ârie. 

CE ESTE KARPATIA HORSE SHOW? 

Karpatia Horse Show este un eveniment hipic unic ├«n sud-estul Europei, care ├«mbin─â dou─â concursuri interna╚Ťional de nivel 3*: Concurs Complet Interna╚Ťional 3* (CCI 3*) ╚Öi Concurs Interna╚Ťional de Atelaje cu doi cai 3* (CAI 3*).

Al─âturi de aceste competi╚Ťii de ├«nalt nivel, evenimentul va prezenta ╚Öi alte concursuri interna╚Ťionale ╚Öi na╚Ťionale pentru discipline variate, show-uri ecvestre ╚Öi activit─â╚Ťi multiple, menite s─â competeze o atmosfera vibrant─â.

 SF 7927 1 jpg jpeg

Concursul Complet, competi╚Ťia definitorie a evenimentului, se compune din trei probe care se desf─â╚Öoar─â ├«n decursul a trei zile: dresaj, cross-country ╚Öi s─ârituri peste obstacole, f─âc├ónd apel la o multitudine de aptitudini, at├ót din partea c─âl─âre╚Ťului, c├ót ╚Öi din partea calului (care de cele mai multe ori este antrenat pentru toate trei probele): m─âiestrie, disciplin─â, rezisten╚Ť─â, vitez─â. 

Cel mai intens moment al Concursului Complet este proba de cross-country. Aceast─â prob─â se desf─â╚Öoar─â ├«n a doua zi (s├ómb─ât─â) pe o distan╚Ť─â de 3 kilometri cu obstacole fixe care reproduce cele din natur─â: buturugi, b─âl╚Ťi, bariere, ╚Öan╚Ťuri, movile, r├ópe. Pentru a urm─âri proba de cross-country, publicul trebuie s─â se deplaseze pe tot traseul pe care ├«l parcurg c─âl─âre╚Ťii, plimb├óndu-se de la un obstacol la altul, pentru a putea vedea cel pu╚Ťin un concurent, evolu├ónd ├«n dreptul fiec─âruia dintre ele. Alternativ, spectatorii pot, de asemenea, alege unul dintre cele mai spectaculoase obstacole ÔÇô de obicei ap─â- instal├óndu-se ├«n preajma lor pentru a vedea cum evolueaz─â diferi╚Ťii c─âl─âre╚Ťi. Plimbarea de la un obstacol la cel─âlalt este liber─â, cu condi╚Ťia de a respecta comenzile oamenilor de ordine care delimiteaz─â parcursul c─âl─âre╚Ťilor.

Urm─ârind participan╚Ťii la aceast─â proba, ve╚Ťi putea admira m─ârea╚Ť─â ruin─â a ÔÇťMicului TrianonÔÇŁ care domin─â ├«ntregul domeniu prin romantismul ei. Palatul, care avea ca model dou─â bijuterii ale arhitecturii franceze din secolul XVIII (Micul ╚Öi Marele Trianon de la Versailles), a fost cl─âdit la ├«nceputul veacului trecut de c─âtre proprietarul domeniului, Gheorghe Grigore Cantacuzino, descendent al celebrei familii bizantine care a dat Rom├óniei, de-a lungul timpurilor, domnitori ╚Öi oameni politici. Proiectul edificiului a fost realizat de c─âtre marele architect rom├ón Dimitrie Berindey. 

KARPATIA HORSE SHOW 2018 

Competi╚Ťiile ecvestre se bucur─â la aceast─â edi╚Ťie de participare record. Peste 150 de cai s-au ├«nscris ├«n concursurile ╚Öi activit─â╚Ťile ecvestre de anul acesta.

├Än cadrul Concursului Complet Interna╚Ťional va participa, ├«n premier─â, un c─âl─âre╚Ť din Irlanda, Michael McAffin, ├«n timp ce britanica Roo Fox va ├«ncerca ╚Öi anul acesta s─â ├«╚Öi p─âstreze suprema╚Ťia la CCI3*, proba la care va participa cu 4 cai, care a c─âl─âtorit dintre Marea Britanie spre Rom├ónia.

Spencer Sturmey, comentatorul nostru, invitat special, care a comentat ├«n decursul timpului competi╚Ťii interna╚Ťional de renume din Marea Britanie c─â cele de la Burghley, Blenheim sau Hartpury va da o not─â special─â de dynamism spectacolului.

Ceilal╚Ťi comentatori care vor antrena publicul ├«n atmosfera evenimentului sunt: Ionu╚Ť Popescu ╚Öi Emil Mitrache pe arena secundar─â.

  CONCURSUL DE ATELAJE ╚śI ALTE COMPETI╚ÜII 

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ecvestre care au, de asemenea, loc ├«n aceste trei zile este Concursul Interna╚Ťional de Atelaje cu 2 cai, disciplin─â la care Rom├ónia este ├«n Top 10 Mondial care va fi completat de un Concurs Demonstrativ de atelaje cu 4 cai ╚Öi un moment de maestrie surpriz─â.

 MG 4329 jpg jpeg

Pe arena secundar─â vor avea loc competi╚Ťii ecvestre de working equitation, o disciplin─â nou ap─ârut─â pe firmamentul sporturilor ecvestre, ce ├«mbin─â elemente de dresaj ecvestru cu cele de ├«ndem├ónare ├«n a conduce calul peste obstacole, c├ót mai naturale. Aceast─â aminte╚Öte de stilul de c─âl─ârie ╚Öi lucru al fermierilor spanioli ╚Öi portughezi.

  ALTE ACTIVIT─é╚ÜI ╚śI ATRAC╚ÜII 

├Än afara Concursului Complet, anul acesta cel mai a╚Öteptat spectacol al Karpatia Horse Show va fi cel de dresaj natural sus╚Ťinut de maestrul Miron Bococi, ├«n dou─â acte, care vor avea loc pe 29 ╚Öi 30 septembrie! Invitatul nostru special, supranumit ╚Öi vr─âjitorul de cai, va purta caii Feeling, Bruce ╚Öi Talisman ├«n st─âri greu de imaginat!

Pe toat─â durata celor trei zile, spectatorii vor putea face plimb─âri pe jos sau cu biciclet─â ├«n parcul de 120 de hectare ╚Öi pe aleea str─âjuit─â de castani care urmeaz─â cursul r├óului Prahova sau se vor putea ini╚Ťia ├«n arta c─âl─âriei prin plimb─âri de agrement cu cai ╚Öi ponei; vor avea parte de ÔÇťsenza╚Ťii tariÔÇŁ ├«n zona Aventura Park, unde pot experimenta traversarea cu tiroliana, bungee-jumping, tir cu arcul sau pot ├«nchiria biciclete mountain-bike.

Copiii vor putea participa la ateliere creative, unde vor experiementa pictura, ol─âritul, cus─âturile rom├óne╚Öti, confec╚Ťionarea de juc─ârii din lemn.

De asemenea, duminic─â, 30 septembrie publicul este invitat s─â participle la o parad─â a elegan╚Ťei, unde doamne, domni ╚Öi copii se pot inscrie pentru a defila al─âturi de cele mai spectaculoase ma╚Öini din Clubul Morgan Sports Car Rom├ónia ╚Öi de proprietari ai celor mai frumoase exemplare ale diferitelor rase de ogari. 

├Än cadrul acestei parade, DeCorina Hats va lansa colec╚Ťia de p─âl─ârii ÔÇťWarriorsÔÇŁ, ce va transmite ├«n culori vibrante povestea personajelor istorice sau de legend─â care au inspirat-o pe Corina Leca s─â ├«╚Öi urmeze visul. Defilarea pe podium va fi, de fapt, c─âlare, iar modele vor fi campioni interna╚Ťionali ╚Öi concuren╚Ťi ├«n probele de echita╚Ťie.

 MG 4267 jpg jpeg

├Än premier─â, la Karpatia Horse Show va fi amenajat─â ╚Öi o zon─â dedicat─â elegan╚Ťei vestimentare, unde ├«╚Öi vor expune hainele ╚Öi accesoriile designeri rom├óni! Spa╚Ťiul este completat cu o zona artizanal─â ampl─â cu obiecte hand-made, realizate din piele, materiale ecologice, ╚Ťes─âturi, precum ╚Öi p─âl─ârii elegante sau cosmetic pentru b─ârba╚Ťi, dar ╚Öi o zona de grooming. 

├Än acela╚Öi cadru, spectatorii vor beneficia de o teras─â de pe care se vor transmite live concursurile ╚Öi show-urile ecvestre, iar brand-uri cunoscute propun o experien╚Ť─â culinar─â deosebit─â.

Spa╚Ťiul VIP a fost extins pentru a g─âzdui spectatori, parteneri ╚Öi evenimente private. Cei ce vor achizi╚Ťiona bilete pentru aceast─â zon─â vor beneficia de o vedere panoramic─â asupra concursurilor ╚Öi show-urilor din cadrul evenimentului, de propuneri gastronomice special g├óndite ├«mpreun─â cu partenerii evenimentului, precum ╚Öi de alte facilit─â╚Ťi gratuite ├«n interiorul cortului. 

O MIsIUNE PATRIMONIAL─é 

Domeniul Cantacuzino este administrat de Funda╚Ťia Cantacuzino Flore╚Öti ├«n scopul punerii ├«n valoare ╚Öi consolid─ârii ruinei Micului Trianon, ╚Öi a celorlalte componente arhitecturale ale acestui domeniu, clasat monument istoric de importan╚Ť─â natural─â: cascada de la poalele ruinei, turnul de ap─â ╚Öi por╚Ťile monumentale.

Cump─âr├ónd un bilet sau un abonament pentru cele trei zile ale evenimentului, participate ╚Öi dumneavoastr─â la acest efort! 

Biletele se pot rezerv─â aici: https://www.bilete.ro/karpatia-horse-show/karpatia-horse-show-28-sep-2018/

├Än zilele de desf─â╚Öurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singur─â zi se pot achizi╚Ťiona de la punctele de acces, ├«n incinta Domeniului Cantacuzino din Flore╚Öti, Prahova.

Mai multe detalii legate de program ╚Öi de la edi╚Ťiile anterioare ╚Öi ce va urma, g─âsi╚Ťi pe: http://show.karpatiahorse.ro/ sau pe pagina oficial─â de Facebook:

https://www.facebook.com/karpatiahorse/

și Instagram: https://www.instagram.com/karpatiahorseshow/