Japonia, file de atlas  Hărți nipone din secolul XIX jpeg

Japonia, file de atlas. Hărți nipone din secolul XIX

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 16 noiembrie 2017

Hărțile din expoziție fac parte din colecția Autorității de Informații Geospațiale din Japonia, instituție care, sub diverse denumiri, realizează de mai bine de un secol și jumătate cartografierea teritoriului național. Actuala selecție cuprinde hărți ale vechilor provincii și prefecturi din arhipelagul nipon, precum și hărți ale orașului Tokyo și împrejurimilor sale, toate datând din ultima perioadă a epocii Edo (1603-1867) și prima parte a epocii Meiji (1868-1912). Sunt de asemenea expuse și câteva exemplare ale așa-numitelor „hărți Ino” bazate pe cercetările și planurile cartografului Ino Tadataka, cel care la începutul secolului XIX a cutreierat țara pe jos, realizând hărți detaliate după metode moderne de măsurare topografică.

AFIS expozitie harti Japonia jpg jpeg

Toate hărțile sunt expuse în premieră în România și reprezintă surse de informații utile pentru cei pasionați, actuala expoziție fiind una dintre rarele ocazii de a vedea astfel de imagini.

Expoziția va fi deschisă în perioada 23 noiembrie-24 decembrie 2017 (de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00).