Jackie  Trauma din spatele dramei jpeg

Jackie. Trauma din spatele dramei

Un cuplu perfect:Jackie, cu al ei faimos costum de un roz inocent, ┼či JFK, b─ârbatul ┼čarmant de la c├órma Statelor Unite ale Americii. Totul s-a n─âruit cu un glon┼ú. Tragedia cuprinsese ├«ntreaga lume, dar nimeni nu s-a ├«ntrebat ce e cu adev─ârat ├«n sufletul unei femei care ├«ncearc─â s─â ┼úin─â cu m├óna creierul ├«n─âuntrul craniului so┼úului ei.

Jaqueline Lee Kennedy Onassis sau Jackie a fost c├óndva cea mai puternic─â femeie din lume. P├ón─â ├«n 1963. C├ónd pre╚Öedintele ╚Öi sufletul ei pereche a fost asasinat. John F. Kennedy a ╚Ötiut mereu c─â trebuie s─â se fac─â iubit. I-a pl─âcut. Dar atunci c├ónd e╚Öti prea pl─âcut de lume ├«╚Ťi faci ╚Öi du╚Ömani. Iar ace┼čtia, de multe ori, provin din r├óndurile celor care te aplaud─â. Satisfacerea privirilor publicului american ├«nsetat dup─â spectacol a fost sf├ór╚Öitul pentru el:o limuzin─â decapotabil─â.

kackei jpg jpeg

Regizorul chilian Pablo Larrain o transform─â pe Natalie Portman ╚Öi prezint─â povestea Primei Doamne devenit─â Prima V─âduv─â a Statelor Unite ale Americii. Pelicula este structurat─â ├«n jurul interviului acordat de Jackie revistei ÔÇ×LifeÔÇŁ, la o s─âpt─âm├ón─â dup─â tragicul eveniment. ÔÇ×Oamenii au nevoie de istorie;au nevoie s─â ┼čtie c─â un om chiar a tr─âit aiciÔÇŁ. Suferin┼úa ei nu conta, ci poporul american. P├óine ┼či circ. Funeraliile lui JFK ÔÇô unul dintre cele mai mediatizate spectacole de televiziune. Acesta este un film despre durerea estompat─â, despre moartea ├«n showbiz, despre o femeie care mai ├«nt├ói de toate a fost Prima Doamn─â a Statelor Unite ┼či apoi so┼úie. Mo╚Ötenirea JFK nu trebuia ├«ntinat─â ├«n niciun fel. Moartea trebuia valorificat─â.

Filmul are un puternic impact emo┼úional. La ├«nceput, Jackie ├«┼či spal─â m├óinile de s├ónge, tremur├ónd incon┼čtient, dar gra┼úios. Apoi, le spune copiilor c─â tat─âl lor nu va mai veni acas─â. Apoi, sindromul de stres posttraumatic.

ÔÇ×Lights! Camera! Action!ÔÇŁ. Cine este cu adev─ârat Jackie?