Cetatea Carsium - Hârșova (foto: Institutul Național al Patrimoniului)

Încep înscrierile pentru Școala de Vară de la Cetatea Carsium - Hârșova - Ediția a II-a

În perioada 11-14 septembrie 2023, Institutul Național al Patrimoniului organizează cea de-a doua ediție a Școlii de Vară de la Cetatea Carsium din Hârșova - sit arheologic de grupă valorică A.

Aceasta se adresează elevilor, studenţilor şi tinerilor cu activitate în domenii precum istorie, arheologie, patrimoniu cultural, antropologie, natură, dar şi pasionaţilor de cultură şi iubitorilor de patrimoniu cultural și natural, informează un comunicat al Institutului Național al Patrimoniului.

Obiectivul general al Școlii de vară este cunoașterea monumentelor istorice și naturale ale Hârșovei, prezentarea tehnicilor de restaurare a artefactelor de piatră aflate in lapidariumul Muzeului din Hârșova, precum și înlesnirea unui cadru informal de dialog între autorități publice, comunitate, viitori cercetători și tineri, pe care dorim să-i atragem în acest efort comun de cunoaștere și protejare a monumentelor istorice și a patrimoniului natural.

Școala de Vară de la Cetatea Carsium - Hârșova - Ediția a II-a

Școala de vară se va desfășura atât pe teren, prin vizitarea obiectivelor patrimoniului cultural și a obiectivelor de patrimoniu natural, la sediul Muzeului din localitate, unde se va desfășura și atelierul de restaurare piatră, precum și la sediul Primăriei, unde se vor desfășura conferințele ținute de lectorii Școlii de Vară.

Taxe și condiții de participare:

Nu există taxă de participare la școala de vară. Numărul de participanți va fi de maxim 20 persoane, restul celor care doresc să participe își vor suporta toate cheltuielile de cazare, transport și masă. Cheltuielile legate de cazare și masă, echipamentele de studiu, de lucru și de protecție vor fi asigurate de organizator. Costurile deplasării la Hârșova și retur vor fi suportate de către participanți (toți cursanții).

Selecția participanților se va face pe baza transmiterii unui CV și a unei scrisori de intenție la e-mail: dana.mihai66@gmail.com, roxana.zidaru@patrimoniu.ro.

Data limită pentru trimiterea CV-ului, însoțit de scrisoarea de intenție, este 25 august 2023.