În vizită la Conu’ Zambacu  Vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K  H  Zambaccian jpeg

În vizită la Conu’ Zambacu. Vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K. H. Zambaccian

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul duminică, 23 februarie, orele 11.00, la o vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian pentru a (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut cunoscutului om de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889-1962). Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu-cum îl numeau prietenii, beneficiind de prezentarea colecţiei realizată de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României, fără a plăti taxa de ghidaj obişnuită.

Participarea se face pe bază de programare, în limita locurilor disponibile, la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro până vineri, 21 februarie, orele 16.00.

Una dintre atracţiile muzeului este colecţia de 19 pânze semnate de mari maeştri ai şcolii franceze:Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, Laprade etc.

Muzeul Zambaccian se remarcă de asemenea prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească care reflectă gustul desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea sau de la începutul secolului al XX-lea-Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, alături de care se regăsesc lucrări ale pictorilor din perioada interbelică:Tonitza, Pallady, Petraşcu, Iser, Dărăscu, Ressu.

În vizită la conu’ Zambacu:23 februarie, orele 11.00Muzeul K. H. ZambaccianStrada Muzeul Zambaccian nr. 21ATarif:bilet 7 lei (întreg), 3, 5 lei (redus)