Conflicte dintre generaţii png

În septembrie, războinicii Vikingi se întorc pe HISTORY

Din 8 septembrie, HISTORY®, numărul 1 pe nişa televiziunilor de documentare din România¹, va difuza cel de-al doilea sezon din “Vikingii”. Episoadele acestui serial, ce s-a bucurat de o mare popularitate în România, vor fi difuzate în fiecare luni, la ora 22:00. Primul sezon “Vikingii”, transmis de HISTORY în 2013, a fost cel mai urmărit serial² al unei televiziuni de documentare din România, pe perioada difuzării sale.

Sezonul doi, atât de mult așteptat de fanii serialului, va fi difuzat în România exclusiv de HISTORY®. Temutul luptător nordic Ragnar Lothbrok profită de noua sa poziţie de conducere și continuă să descopere şi să jefuiască noi ținuturi, cu ajutorul războinicilor săi neînfricaţi.

În primul episod al noului sezon, ce va fi difuzat de HISTORY pe 8 septembrie, începe bătălia dintre Ragnar, alături de armata regelui Horik, împotriva lui Jarl Borg. Lui Borg i se alătură Rollo, astfel încât în clanul vikingilor se declanşează un conflict între fraţi, care se va termina doar cu victoria unuia singur. Între timp, prinţesa Aslaug ajunge la Kattegat şi aduce cu ea o surpriză, care îl va pune pe Ragnar într-o situaţie dificilă.

Aliat cu regele Horik, Ragnar este mai puternic ca niciodată. Totuși, pentru noile prerogative plătește un preț mare:fratele său, Rollo, îl trădează, căsnicia cu neînfricata Lagertha îi este amenințată, iar fiul său iubit, tânărul războinic Bjorn, se îndepărtează de el.

Totul se schimbă în regatul nordic:prieteniile se transformă în dușmănii șialianţele se formează doar pentru a obţine puterea. Acum noi comploturi se nasc, polițe mai vechi se plătesc și sânge nevinovat este vărsat, totul sub privirea atentă a zeilor.

Scenariul şi producţia dramei “Vikingii” au fost realizate de Michael Hirst (“Elizabeth”, “The Tudors”, “The Borgias”). O co-producţie irlandezo-canadiană, aparţinând World 2000 şi Take 5 Productions, “Vikingii” a înregistrat un rating uriaş pe HISTORY în SUA şi a ocupat primul loc în topul noilor seriale ale anului 2013. În prezent, a fost încheiat un nou contract pentru realizarea celui de-al treilea sezon.