In memoriam Maria Tănase, la Teatrul Metropolis jpeg

In memoriam Maria Tănase, la Teatrul Metropolis

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 6 aprilie 2012

Pe data de 8 aprilie, la ora 19.00, pe scena de la Teatrul Metropolis va avea loc un spectacol-recital extraordinar, dedicat Mariei Tănase şi susţinut de Claudia Negroiu.

Timp de mai bine de o oră şi jumătate, „actriţa Claudia Negroiu va aduce în prim-plan una dintre cele mai mari valori ale neamului nostru, printr-o interpretare originală, entuziastă, în care creaţia artistică este exprimată în felul cel mai pur cu putinţă", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Regizat de Mălina Andrei, spetacolul îşi propune să readucă în prim-plan viaţa şi creaţia artistică ale Mariei Tănase.

„Maria Tănase a fost unică prin personalitatea sa artistică, prin stilul unei interpretari originale româneşti, prin stăpânirea tehnicii vocale şi cunoaşterea temeinică a artei actorului. Ea nu reproducea pur şi simplu un cântec, ci îl crea din nou de fiecare dată pe masura sentimentului ce o stăpânea în momentul cântării. La fel ca un actor într-o piesă de teatru, ea păstra unicitatea dând limpezime stilului prin prospetime, fără a ştirbi nimic din autenticitate", a declarat regizoarea, care este şi creatoarea scenariului.

La reprezentaţia din 8 aprilie, intrarea este liberă pentru pensionari, iar accesul lor în sala se face numai în baza tichetului cu loc, ridicat, în prealabil, de la casade bilete, pe baza talonului de pensie.

sursa:adevarul.ro