În jurul lumii, la București  Festivalul Ambasadelor jpeg

În jurul lumii, la București. Festivalul Ambasadelor

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 24 august 2016

Între 29 august și 4 septembrie, centrul Bucureștiului vă poartă în jurul lumii, odată cu ediția a doua a Festivalului Ambasadelor,  un eveniment fără precedent în peisajul cultural românesc. Festivalul este realizat printr-o serie de evenimente și expoziții care promoveaza cultura și arta diferitelor țări cu misiuni diplomatice în România. 

ÎN JURUL LUMII PRINTR-UN SINGUR ORAȘ 

Timp de 7 zile vor avea loc, în 3 locații din centrul Bucureștiului, mai multe serii de evenimente și momente artistice, care vor transforma capitala într-o destinație a multiculturalismului, a diversității, artei contemporane, dansului, muzicii, artizanalului, filmului și teatrului. 

13882386 1740421399574042 1351583673429861479 n 0 jpg jpeg

De-a lungul celor 7 zile, organizațiile diplomatice, culturale și artistice vor avea posibilitatea de a prezenta programe tematice la nivel internațional, cu o varietate de la tradițional la modern, de la clasic la experimental, de la artizanal la cultură urbană și dezbateri pe teme de importanță globală. Este un proiect interdisciplinar, care vizează următoarele zone artistice:arte vizuale (pictură, grafică, sculptură, fotografie, film), muzică, dans, modă, design de produs, arhitectură, teatru, cultură urbană și tradițională (artizanat, specialități culinare). Festivalul va funcționa ca un ansamblu expozițional, cu activități artistice și de divertisment, cuprinzând o panoramă a culturii internaționale, care va fructifica relațiile diplomatice străine cu publicul românesc.

Vizitatorii vor călători în jurul lumii din propriul oraș, iar Bucureștiul va deveni un azimut al turismului cultural, contribuind la revigorarea economiei culturale locale.

Mai multe informații despre eveniment și programul oficial se găsesc pe pagina http://www.festivalulambasadelor.ro/