În căutarea destinului pierdut jpeg

În căutarea destinului pierdut

📁 Recomandări de film
🗓️ 15 decembrie 2014

Regizorul Michel Hazanavicius, autorului capodoperei cinematografice „The Artist” (2011), revine cu o poveste tulburătoare de război. Filmul „Căutarea”, ce a intrat în competiţia pentru premiul Palme dOr din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, spune istoria celui de-al doilea conflict din Cecenia, explorând dramele care s-au abătut asupra populaţiei civile în haosul dezlănţuit în republica rusă.

Anul 1999, războiul cecen, actul II. În vâltoarea confruntărilor din Cecenia, numeroase familii s-au destrămat, localităţi întregi au dispărut şi s-a declanşat un adevărat exod al populaţiei civile din regiune. În aceast cadru este dezvăluită şi viaţa lui Hadji:un băieţel de nouă ani, rămas orfan în urma atacurilor ruseşti asupra republicii secesioniste, despărţit de sora sa Raïssa, care nu conteneşte să îl caute printre miile de refugiaţi. Dar într-o lume interdependentă şi interconectată, Hadji nu rămâne pentru mult timp singur. O întâlneşte pe Carole, şefa unei delegaţii a Uniunii Europene, care îl sprijină în a reveni la viaţă.

search1 jpg jpeg

Hazanavicius nu se rezumă la a înfăţişa numai drama celor mici, săraci şi asupriţi. În paralel, dezvoltă şi povestea unui tânăr de 20 de ani, recent recrutat în armata rusă, care suportă cu greu realităţile cazone – până ce renunţă şi se transformă într-o adevărată „maşină de ucis”. Sunt suprapuse astfel două feţe ale războiului, la fel de hâde şi cu potenţial de a lăsa cicatrici adânci.

Filmul are premiera în cinematografele din România pe 19 decembrie.

Din basmele copilăriei, în inima pădurii

Platourile Walt Disney Picturesau luat înfăţişarea lumii fantastice a poveştilor fraţilor Grimm pentru realizarea peliculei „În inima pădurii”. Aici se întâlnesc toate personajele basmelor copilăriei – Scufiţa Roşie şi lupul cel rău, Jack şi vrejul de fasole, Făt-Frumos, Cenuşăreasa, Rapunzel, vrăjitoare şi alte creaturi fantastice. „În inima pădurii” este un basm musical modern, atât pentru cei mari, cât şi cei mici, cu o distribuţie de excepţie:Meryl Streep, Johnny Depp, Chris Pine, Anna Kendrick ş.a. Filmul va intra în cinematografele din România începând cu 2 ianuarie 2015.