Ie, cămeșoi, spăcel și alte giuvaericale  Incursiune în lumea cămășilor tradiționale, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei   jpeg

Ie, cămeșoi, spăcel și alte giuvaericale. Incursiune în lumea cămășilor tradiționale, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei  

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 24 iunie 2020

Muzeul Etnografic al Transilvaniei marchează pentru a șaptea oară Ziua Universală a Iei, organizând o expoziție de 70 de cămăși tradiționale provenite din 53 de zone și subzone etnografice, databile din perioada mijlocul secolului XIX-mijlocul secolului XX.

Și de această dată dorim să oferim un material variat și încă neexploatat publicului vizitator și, mai ales, acelui segment numeros care vede în aceste piese și o sursă de inspirație creativă, cu mare valoare identitară. 

Vernisajul expoziției va avea loc doar online, în data de 24 iunie 2020, ora 13 și va putea fi vizionat în direct pe pagina de Facebook a muzeului

Expoziția va fi deschisă până în 26 iulie 2020, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17. 


Untitled 1 jpg jpeg

Muzeul Etnografic al Transilvaniei îi roagă pe vizitatori să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă timpul vizitei, aceleași cu cele ale vizitării întregului muzeu: 

● Purtaţi o mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.
● Luaţi în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice. 
● Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi față de personalul muzeului cu care intraţi în contact.
● Dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia dumneavoastră la intrarea în muzeu.
● Puteți solicita botoşei de unică folosinţă de la casieria muzeului.
● Respectaţi circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.
● Evitaţi formarea de grupuri
● În intervalul orar 13-13,30, spațiul expozițional va fi închis pentru dezinfectare.