Historia Renascita la Festivalul Ioan de Hunedoara

Historia Renascita la Festivalul Ioan de Hunedoara, 26/27 august 2023

În 26-27 august, la Castelul Corvinilor se va desfășura ediția a III-a a Festivalului medieval Ioan de Hunedoara. Festivalul are caracter internațional, reunind grupuri de reconstituire istorică din România și Ungaria. Printre asociațiile invitate se numără și Historia Renascita, ce va participa cu grupul de varegi și ruși kieveni ,,Svetovid”.

Pe parcursul celor două zile, membrii Historia Renascita vor fi în permanent contact cu publicul, urmărind familiarizarea celor interesați despre saga vikingilor estici prin demonstrații și ateliere civile. Programul evenimentului va fi unul flexibil în privința activităților, încadrându-se, atât sâmbătă, 26 august, cât și duminică 27 august, în intervalul orar 10 – 20, informează un comunicat al asociației Historia Renascita.

Proiectul Historia Renascita de reconstituire istorică pe civilizația Rusiei kievene – Svetovid, a fost înființat în 2019 și își propune reconstituirea unor aspecte definitorii ale civilizației slavo-vikinge, cu accent pe Rusia kieveană și varegii estici din perioada medievală timpurie (secolele IX – XI).

Cu grupul de varegi asociația Historia Renascita a participat în ultimii ani la o serie de evenimente, printre care Festivalul Medieval Sighișoara, Festivalul Internațional ,,În numele trandafirului” Râșnov sau la filmările pentru documentarul Mythos Northsea realizat de televiziunea națională germană ZDF.