„Giuvaier”, traseu dedicat copiilor pentru vizitarea expoziției „Arta gliptică: secretele gemelor antice” (foto: Muzeul Municipiului București)

Giuvaier, traseu dedicat copiilor pentru vizitarea expoziției „Arta gliptică: secretele gemelor antice”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 13 februarie 2024

Muzeul Municipiului București lansează proiectul educativ – „GIUVAIER”– un traseu tematic dedicat copiilor ce poate fi completat în expoziția „Arta gliptică: secretele gemelor antice”.

Începând de miercuri, 14 februarie, la Palatul Suțu veți găsi un nou traseu educativ dedicat copiilor, informează un comunicat al Muzeului Municipiului București.

Pietrele prețioase au fost folosite de oameni pentru frumusețea și proprietățile lor vindecătoare din cele mai vechi timpuri. Traseul îi invită pe copii să descopere această fascinație străveche, precum și istoria îndepărtată a gravării gemelor.

De-a lungul acestui traseu, copiii vor afla care era principala sursă de geme din Antichitate, cum se gravau, cum se montau, cine la purta, care este diferența dintre o intalie și o camee, ce era reprezentat de obicei pe acestea și de ce.

De la geme purtate ca sigilii de împărați la pietre medicinale sau pietre magice, traseul oferă o varietate de informații și activități care reprezintă o oportunitate excelentă pentru copii de a învăța despre trecutul îndepărtat al omenirii și despre modul în care aceste obiecte au fost apreciate și utilizate de-a lungul istoriei.

Traseul poate fi completat în circa 40 de minute sub îndrumarea unui adult și poate fi ridicat la cerere de la Palatul Suțu (prin email la educatie@muzeulbucurestiului.ro), în expoziție (este gratuit), sau descărcat de pe site-ul Muzeului Municipiului București accesând acest link. Categoria de vârstă: 7+