Castelul Peleș (foto: Historia)

Ghid audio în limba turcă pentru vizitatorii Muzeului Național Peleș

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 25 iulie 2024

Vizitatorii Muzeului Național Peleș vor avea la dispoziție un ghid audio în limba turcă, a anunțat Institutul Yunus Emre.

„Institutul Yunus Emre, care a contribuit semnificativ la răspândirea limbii turce prin proiectele implementate în România, a adăugat unul nou proiectelor sale. În cadrul proiectului 'Ghidul meu este limba turcă', derulat de Institutul Yunus Emre în parteneriat cu Ministerul Culturii din România, notele informative, materialele tipărite și ghidurile audio prezente în muzeele din România sunt traduse în limba turcă. Muzeul Național Peleș, care este unul dintre aceste muzee, poate fi vizitat acum în limba turcă prin intermediul textelor de sală tipărite și a ghidului audio”, se arată într-un comunicat al Institutului Yunus Emre.

Directorul Institutului Yunus Emre din România, Mustafa Yildiz, a anunțat introducerea ghidului audio gratuit în cadrul Muzeului Național Peleș.

„Prin proiectele pe care le derulăm împreună cu autoritățile din România ne asigurăm că limba turcă este inclusă în muzee. Înregistrările ghidului audio au fost realizate de artistul vocal Alper Tuna în studiourile Radioului Vocea Limbii Turce ale institutului nostru. Toți cei care vin din lumea turcică vor putea vizita aceste muzee într-un mod foarte confortabil. De asemenea, prin această colaborare ne aducem contribuția și la dezvoltarea turismului din România”, a precizat el.