Future Shorts Ediția I la București: Se caută scurt metraje jpeg

Future Shorts Ediția I la București: Se caută scurt metraje

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 10 aprilie 2012

Future Shorts Romania va organiza, duminică, 21 aprilie, începând cu ora 19.00, la Palatul Bragadiru, evenimentul Future Shorts Ediția I, un spectacol interactiv în care artele se împletesc spre deliciul publicului. Prețul unui bilet este de 40 de lei.

Pe 21 aprilie, la Palatul Bragadiru, vor avea loc vizionări de scurt-mteraje, un concert Toulouse Lautrec, scurte reprezentații teatrale și expoziții de artă fotografică. Tot evenimentul, însă, va deveni un film în sine, iar momentele cheie ale spectacolului parte din scenariu. Invitații fi actorii filmului, combinând momentele de improvizație cu cele de interacțiune spontană.

Future Shorts organizează, de asemenea, și un concurs de filme scurte, în care pot participa atât regizorii profesioniși, cât și amatorii. Filmele câștigătoare vor rula în cadrul evenimentului de la Palatul Bragadiru.

Evenimentele marca Future Shorts sunt organizate de peste nouă ani și își propun revoluționarea experienței cinematografice. Future Shorts aduce împreună cei mai premiați producători de filme de scurt metraj, creând, însă, un întreg spectacol cu after-party, concerte sau expoziții. FutFl va fi Future Shorts Ediția I va fi prezentat de Dragoș Bucur și Aylin Cadir.

Future Shorts organizează un concurs de scurt metraje

În perioada 1-20 aprilie, Future Shorts București organizează Future Directors, un concurs destinat pasionaților de filme scurte. Sunt așteptate în concurs atât lucrările amatorilor, cât și a regizorilor profesioniști. Future shorts își propune să promoveze scurt metrajele valoroase atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Înscrierea se poate face pe site-ul www.futureshortsfestival.ro.

Regizorii amatori își vor înscrie filmele în secțiunea de concurs „Indie", iar regizorii profesioniști vor participa cu scurt metrajele în secțiunea „Profi".

Pemiul pentru regizorii profesioniști va fi un curs de specializare susținut de MET Filmschool în Londa pe parcursul unui weekend precum și posibilitatea difuzării filmului în cadrul unui eveniment Future Shorts Londra. Premiul secțiunii „Indie" este un curs de regie pentru amatori Director`s Cut cu Iulia Rugină, organizat de Asociația Culturală Control N.

Premiul publicului se va acorda celui mai votat film din seara evenimentului și va fi oferit de Sony.

Filmele de la Future Shorts

La evenimentul Future Shorts Ediția I vor rula șapte scurt metraje multipremiate la Cannes, Sundance și BAFTA. În plus, vor fi difuzate și filmele câștigătoare la concursul de scurt-metraje „Future Directors", din ambele categorii de concurs.

Surprizele Future Shorts

În deschiderea evenimentului vor cânta Toulouse Lautrec. În timpul aceluiași eveniment vor fi organizate expoziții de fotografii inedite ale unui artist consacrat, Radu Afrim, dar și ale unui artist aflat la început de drum, Bogdan Grigorescu.

Performance live

După scurtmetraje, publicul va fi implicat intr-un performance live, interactiv ce îi va avea ca protagonişti pe Ioana Marchidan şi Istavan Teglaş, în care Iris Spiridon îmbină dansul, muzica live, proiecţii video şi secvenţe cinematografice.

Make up de vedetă

Make-up artistul Paulina Buldumea va invita publicul să încerce look-ul vedetei preferate.

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim. Evenimentul este organizat de Pro Cinema și British Gallery

Evenimentele marca Future Shorts, organizate de peste nouă ani, își propun revoluționarea experienței cinematografice. Future Shorts aduce împreună cei mai premiați producători de filme de scurt metraj, creând, însă, un întreg spectacol cu after-party-uri, concerte sau expoziții. Evenimentul va fi prezentat de Dragoș Bucur și Aylin Cadir.

sursa:adevarul.ro