Freș de documentar românesc la Docuart Fest 2015 jpeg

Freș de documentar românesc la Docuart Fest 2015

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 18 septembrie 2015

Docuart Fest își va întâmpina participanții cu un nou concept în cadrul celei de-a IV-a ediții de festival de film documentar românesc programat în perioada 30 septembrie-4 octombrie.

Docuart adoptă o nouă identitate care anunță selecția de filme proaspăt produse ce urmează a fi proiectate la festival. "Freș de documentar românesc" este sloganul care semnează afișul Docuart Fest, reprezentând lista celor 26 de documentare realizate în 2014-2015 incluse în cele 3 secțiuni competiționale:principală, studențească și documentar TV. 

Conceptul "freș" nu îmbracă doar producțiile recente de film, ci și restul elementelor care se vor intersecta pentru prima oară în acest context, în festival regăsindu-se la Cinemateca Eforie o expoziție semnată de Raluca și Matei Arnăutu și un colț special amenajat dedicat radio documentarelor marca StoryMania pe care participanții le pot asculta liber. Expoziția, , Noise and Silence” va prezenta instalații care fac trimitere directă la mediul cinematografic și radiofonic. Raluca sondează limitele zgomotului în cadrul unor instalații mute, alături de alte câteva instalații semnate de Matei. Acesta este și creatorul afișului BDF 2015. De asemenea, "freș" este și prezența celui de-al doilea spațiu de proiecții, și anume Cinema Muzeul Țăranului. 

„Ne-am dorit să încercăm o abordare proaspătă, un vizual pentru suflul tânăr care se participă. Schimbarea nu implică eradicarea unor elemente, ci întâmpinarea unora noi, încercând să oferim mai mult, să ancorăm documentarul în noțiuni contemporane. Am pornit pe un drum plin de noi idei, activități și oportunități pe care le vom materializa prin aceleași valori și dedicare pentru cultură, lucruri pe care încercăm să le încurajăm continuu", spune Daniela Apostol, director festival.  

București Docuart Fest este singurul festival de film dedicat exclusiv documentarului românesc, având mai multe activități derivate pe parcursul anului, prin care încurajează consumul acestui gen cinematografic. Intrarea la festival este liberă.

Ediția din acest an este realizată de asociația Docuart cu sprijinul UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), partener principal Muzeul Național al Țăranului Român.   

afis docuartfest 2015 jpg jpeg