Fragmente celebre din operele "Carmen" şi "Faust", la Promenada Operei din 1 septembrie  Intrarea este liberă! jpeg

Fragmente celebre din operele "Carmen" şi "Faust", la Promenada Operei din 1 septembrie. Intrarea este liberă!

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 24 august 2012

Fragmente celebre din opere precum Carmen, de Georges Bizet, Nabucco, de Giuseppe Verdi, şi Faust, de Charles Gounod, vor putea fi audiate de publicul larg la ediţia din acest an a Promenadei Operei, care se va desfăşura pe 1 septembrie, în Bucureşti.

Opera Naţională Bucureşti invită publicul, pe 1 septembrie, de la ora 21.00, la cea de-a VI-a ediţie a Promenadei Operei, concert extraordinar în aer liber, devenit deja o tradiţie a instituţiei.

Evenimentul se va desfăşura pe esplanada ONB (spre bulevardul M. Kogălniceanu), iar intrarea va fi liberă. În acest an, spectacolul este realizat cu sprijinul deosebit al Primăriei Sectorului 5 a Municipiului Bucureşti.

Anul trecut, aproximativ 5.000 de persoane au luat parte la spectacol, iar în prima seară de toamnă a acestui an, publicul se va putea bucura de fragmente celebre din opere precum Carmen (Georges Bizet), Nabucco (Giuseppe Verdi), Faust (Charles Gounod), Tosca şi Turandot (Giacomo Puccini), "Samson şi Dalila" (Camille Saint-Saëns) etc.

Ediţia din acest an va aduce în faţa publicului pe unii dintre cei mai talentaţi şi mai apreciaţi artişti lirici ai momentului, angajaţi sau colaboratori ai ONB, precum Iordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogoşan, Silvia Sorina Munteanu, Emanuela Pascu, Ionuţ Pascu, Andrada Ioana Roşu, Crina Zancu, dar şi tinere speranţe ale genului liric românesc, printre care tenorul Ionuţ Hotea.

Un invitat special al serii va fi basul Marcel Roşca, solist la Aalto Oper din Essen (Germania), unde a realizat roluri importante ca Filippo din "Don Carlo", Zaccaria din Nabucco, Boris Godunov din opera cu acelaşi titlu, Gremin din "Evgheni Oneghin", cât şi roluri din mai toate operele lui Richard Wagner. A fost oaspete în marile teatre de operă din Germania-la Berlin, Hamburg, Düsseldorf, München, Stuttgart, Frankfurt, Dresda-dar şi în afara Germaniei, la Paris, Torino, Viena, Barcelona, Valencia, Buenos Aires, Bruxelles, Amsterdam.

La ediţia din acest an, corul Operei Naţionale Bucureşti-pregătit de maestrul Stelian Olariu-va interpreta fragmente binecunoscute precum Marşul triumfal din opera Aida, Corul sclavilor din opera Nabucco şi Corul soldaţilor din "Faust".

Orchestra, corul şi soliştii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

În acest an, Promenada se va desfăşura şi sub semnul proiectului european studiOpera, iniţiat de ONB în colaborare cu Accademia di Teatro alla Scala şi Svasta ICG România, proiect în cadrul căruia s-au perfecţionat numeroşi angajaţi ai ONB şi care va avea ca rezultat crearea unui Centru de orientare profesională pentru meserii legate de spectacolul liric şi de balet.

sursa:adevarul.ro