Festivalul Internaţional de Istorie Militară jpeg

Festivalul Internaţional de Istorie Militară

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 28 august 2014

A VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Istorie Militară va avea loc în perioada 5-7 septembrie 2014, la Fundata şi Râşnov. Tema manifestării din acest an va fi "Centenarul Marelui Război", eveniment istoric de la începerea căruia comemorăm 100 de ani.

La festival vor participa cca. 100 de reenactori din România, Bulgaria, Rep. Cehă, Marea Britanie, Franţa şi Austria, reprezentând principalele armate care aparţineau celor două alianţe militare:Antanta şi Puterile Centrale.

Festivalul va începe vineri, 5 sept. 2014, ora 19.00, printr-un ceremonial care va avea loc la monumentul lt.-col. Gh. Poenaru Bordea, din comuna Fundata, primul ofiţer român căzut în război. Sâmbătă, 6 sept. 2014, la ora 10.00 va fi deschisă Tabăra militară din comuna Fundata, în care cei interesaţi vor putea asista, pînă la ora 17.00, la prezentări de uniforme, arme, demonstraţii de instrucţie de front şi tactice. Sămbătă seara, de la ora 19.00, în centrul oraşului Râşnov va avea loc un ceremonial istorico-militar. Duminică, 7 sept., la ora 9.00, vor fi organizate ceremonii la monumentele militare din cimitirele ortodox şi evanghelic, din Râşnov, după care, de la ora 10.00, va fi deschisă Tabăra militară din Cetatea Râşnov, în care se vor face prezentări de uniforme şi echipament militar de epocă, vor avea loc exerciţii tactice după regulamentele Primului Război Mondial. La ora 16.00, în Cetatea Râşnov va avea loc ceremonialul militar de închidere a Festivalului Internaţional de Istorie MIlitară.

Invităm la acestă manifestare pe toţi cei interesaţi de istoria Războiului cel Mare, din 1914-1918.