Festivalul de film DaKino jpeg

Festivalul de film DaKino

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția

Ediţia cu numărul 21 a cunoscutului festival debutează luni seară, de la ora 19.30, la Cinema Scala, cu proiecţia filmului „A dangerous Method"/„O metodă periculoasă", regizat de David Cronenberg.

Festivalul de film DaKino (21 noiembrie-26 noiembrie) aduce pe lângă Competiţia Internaţională de Scurtmetraj de Ficţiune şi Animaţie şi secţiunea Brilliant Docs, o amplă secţiune de lungmetraje în afara competiţiei.

Astfel, vor fi proiectate pelicule precum:„Tinker Tailor Soldier Spy", în regia lui Tomas Alfredson şi avându-i în distribuţie pe Gary Oldman, Colin Firth si Tom Hardy. Inclus în Competiţia Oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia 2011, „Tinker Tailor Soldier Spy" va fi prezentat în avanpremieră în România în închiderea DaKINO, sâmbătă, 26 noiembrie la Cinema Patria.

O româncă într-un film italian

La DaKINO va fi proiectat în premieră în România şi filmul „Afraid of the dark (bruises)", în regia italianului Massimo Coppola, în care joacă actriţa de origine română Alexandra Pirici. Filmul va rula vineri, de la ora

Din programul de lungmetraje prezentate în afara competiţiei mai face parte şi proiecţia celui mai recent film al regizorului Bela Tarr. „The Truin Horse" este câştigător al Ursului de Argint şi al Premiului FIPRESCI, la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin.

Cel mai bun documentar, la alegerea publicului

Publicul va fi cel care va acorda prin vot Premiul pentru cel mai bun Documentar din competiţia DaKINO, în secţiunea Brilliant Docs. Secţiunea propune un focus pe trei figuri emblematice care au excelat sau excelează încă în domeniul lor:Ayrton Senna, Bobby Fischer şi Donald Trump-„Senna", regia Asif Kapadia (Marea Britanie, 2010), „You've been trumped", regia Anthony Baxter (Marea Britanie, 2011) şi „Bobby Fischer against The World", regia Liz Garbus (SUA-Marea Britanie-Islanda, 2011).

Sursa:www.adevarul.ro