Expoziție inedită dedicată aviatorilor jpeg

Expoziție inedită dedicată aviatorilor

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 16 decembrie 2011

Primăria Râşnov şi Asociaţia “Aripi Româneşti” organizează, în perioada 17 decembrie 2011 – 2 ianuarie 2012, expoziţia aniversară ce marchează 60 de ani de aviaţie militară reactivă în România.

Vernisajul expozitiei va avea loc sâmbătă, 17 decembrie 2011, ora 12.00, la Casa de Cultură din Râşnov. Expoziţia cuprinde fotografii istorice inedite şi aeromodele ce au ca tematică aparatele de zbor cu reacţie din România, ca şi aspecte de istorie a aviaţiei.

Evenimentul va marca, deopotrivă, 101 ani de la zborul primului avion cu reacţie proiectat şi construit de Henri Coandă (17 decembrie 1910).

Concepută de către Asociaţia “Aripi Româneşti”, expoziţia itinerantă de fotografie prezintă cei 60 de ani de activitate în România a aparatelor militare de zbor cu reacţie şi  aniversează primul zbor pe un avion cu reacţie al unui pilot român, maior aviator Aurel Raican, realizat la data de 26 iunie 1951 pe Aerodromul Ianca.

Aeromodelele vor fi expuse de Academia Forţelor Aeriene Române “Henri Coandă” din Braşov, Aeroclubul României – filiala teritorială “Iosif Șilimon” de la Sânpetru, precum şi de colecţionari privaţi.

Intrarea este liberă.

Sursa:http://www.brasov.net