Expoziţie de fotografii despre destinele deţinuţilor politici din România comunistă jpeg

Expoziţie de fotografii despre destinele deţinuţilor politici din România comunistă

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului ┼či Memoria Exilului Rom├ónesc (IICCMER), ├«n parteneriat cu Teatrul Na┼úional Bucure┼čti (TNB), organizeaz─â miercuri, 23 decembrie 2015, de la ora 14.00, ├«n Foaierul Media-aripa Intercontinental a TNB, deschiderea expozi┼úiei EXPUNERI, care surprinde destinele a 30 de de┼úinu┼úi politici din Rom├ónia comunist─â ├«n fotografii din albumul de familie, din deten┼úie ┼či de dup─â eliberare. Proiectul a fost ini┼úiat de regretata Dana Cenu┼č─â (Administra┼úia Na┼úional─â a Penitenciarelor).

Expozi┼úia, care va putea fi vizitat─â la Teatrul Na┼úional din Bucure┼čti p├ón─â pe 20 ianuarie 2016, va fi una itinerant─â, la fiecare nou─â expunere ad─âug├óndu-se noi nume. Astfel, IICCMER ├«i invit─â pe fo┼čtii de┼úinu┼úi politici, dar ┼či pe membrii familiilor acestora, s─â trimit─â fotografii reprezentative din perioada anterioar─â arest─ârii, poze din deten┼úie (inclusiv cele din dosarul de ├«ncarcerare) sau realizate dup─â eliberare, ├«nso┼úite de o scurt─â descriere, la e-mail irina.hasnas@iiccmer.ro. Nu sunt acceptate fotografii preluate de pe Internet ┼či pentru care nu exist─â drepturi de utilizare.

Pentru informa┼úii suplimentare despre expozi┼úie sau despre alte proiecte IICCMER, v─â rug─âm s─â ne contacta┼úi la telefon+40 21 316 7565 sau la e-mail office@iiccmer.ro. 

a3afisexpuneri jpg jpeg