Expoziție cu figuri de ceară la Iași jpeg

Expoziție cu figuri de ceară la Iași

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 2 decembrie 2011

30 de figuri de ceară ale personalităţilor marcante ale lumii sau simple personaje din poveşti, redate la dimensiuni naturale, sunt expuse pentru o săptămână, începând de joi, 1 decembrie, la Muzeul de Istorie Naturală de la Iași.

Actori, politicieni, zeităţi, personaje din poveşti sau din desene animate, toţi realizaţi din ceară, pot fi „vizitaţi" timp de o săptămână la Muzeul de Istorie Naturală din Iaşi în cadrul expoziţiei „Mit, Ficţiune şi Realitate".

Colecţia de exponate adusă tocmai de la Muzeul Figurinelor de Ceară din Sankt Petersburg a putut fi vizitată începând de joi, 1 decembrie.

Arhitectul grec Dedal şi fiul său, Icar, pictorul spaniol Salvador Dali, politicienii Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev, actorii Charlie Chaplin, Dany de Vito, Johnny Depp şi Keira Knightley, scriitoarea Agatha Christie, frumoasa egipteană Cleopatra, zeităţile Nefertiti şi Horus, Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, o masă la care erau aşezate mai multe persoane cu malformaţii faciale, dar şi cea mai mică femeie din lume au încântat privirile zecilor de vziitatori care au trecut ieri pragul Muzeului de Istorie Naturală.

Printre curioşii care au vrut să stea faţă în faţă cu celebrităţile se numără şi familia Horodinca, venită tocmai de la Rădăuţi, judeţul Suceava. Cei doi copii ai familiei s-au declarat fascinaţi de îndrăgitul actor şi regizor Charlie Chaplin.

„Cel mai mult mi-a plăcut de Charlie Chaplin. Toate figurile de ceară îmi plac, dar el în special", spune Alexandru Horodinca.

Expoziţia este deschisă zilnic, cu excepţia zilei de luni, în intervalul orar 09.00-18.00. taxa de vizitare a expoziţiei şi a muzeului este 9 lei pentru adulţi, 7 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari şi 6 lei pentru grupuri organizate.

Sursa:www.adevarul.ro