Expoziția temporară “O privire spre tehnologia trecutului” jpeg

Expoziția temporară “O privire spre tehnologia trecutului”

Muzeul Național de Istorie a României, în colaborare cu Asociația Secular Umanistă din România “Îndrăznește să gândești”, anunță vernisajul expoziției temporare “O privire spre tehnologia trecutului”, care va avea loc miercuri, 25 septembrie 2013, începând cu ora 13.00, la sediul MNIR, cu acces din Strada Poştei (vis-à-vis de Aşezământul Stavropoleos), etajul II, Sala Iancu de Hunedoara.

Expoziția cuprinde o colecție impresionantă de aparate și echipamente tehnice din secolele trecute, folosite atât în cercetare, cât și în viața de zi cu zi, dar și o colecție de aparate fotografice de epocă, din colecția Muzeului Național de Istorie a României.

Fie că este vorba despre o trusă de farmacie de acum 400 de ani sau de trusa de cercetări biologice a lui Grigore Antipa, de microscopul dr. Ioan Cantacuzino, de costumul de explorator și notele de călătorie ale lui Emil Racoviță, remarcabil cercetător român în domeniul știintelor naturii sau de instrumentele de chirurgie folosite pe front de medicul Carol Davila, publicul vizitator va avea o ocazie rară de a arunca o privire spre o lume dispărută și să înțeleagă mai bine lumea în care trăim.

Expoziția va fi deschisă în perioada 25 septembrie – 06 octombrie 2013, în intervalul orar 10.00-18.00. Accesul se va face prin Strada Poştei (vis-à-vis de Aşezământul Stavropoleos).