Expoziția „Pălăria   accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic” deschide un portal către prima parte a secolului al XX lea jpeg

Expoziția „Pălăria - accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic” deschide un portal către prima parte a secolului al XX-lea

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 21 septembrie 2021

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului invită publicul la vernisajul expoziției temporare „Pălăria - accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic”, joi 23 septembrie 2021, la ora 18.00.

Expoziția atrage atenția asupra unui simbol al eleganței, pălăria, un accesoriu pentru cei de astăzi, un semn de prestigiu, de onorabilitate pentru cei din secolul trecut, purtând nenumărate mesaje, descifrate și înțelese de toți membrii comunității.

Printr-o selecție unică de piese și prin reconstituirea renumitelor ateliere de pălărieri și modiste, curatorul expoziției Oana Țigănuș, propune publicului o călătorie în timp urmărind redarea atmosferei Brașovului de altădată, când tendințele în materie de pălării și accesorii vestimentare ale protipendadei interbelice erau în acord permanent cu moda Europei occidentale. De asemenea, publicul poate descoperi și o selecție de pălării simbol pentru Brașov.

AFIS Expo jpg jpeg

În zona de entertainment, vizitatorii sunt invitați să probeze pălăriile create exclusiv pentru această expoziție de către designerul Kristina Dragomir, pălării inspirate din perioada interbelică. Prin imortalizarea momentului, vor face un salt în trecut și vor pleca de la muzeu cu o amintire specială ce le poate aduce, la finalul expoziției, un premiu surpriză!

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii noiembrie, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr.15.