Expoziția ”Grădini sătești – Foaie verde mărăcini, vine vara în grădini!” jpeg

Expoziția ”Grădini sătești – Foaie verde mărăcini, vine vara în grădini!”

Dupa o iarnă lungă și o primăvară timidă, a venit și mult așteptata vară, calduroasă, plină de viață, aducând și muncile în grădină odată cu obiceiurile de sărbătoare.

În ideea contiuării spiritului primei expoziții, ‘Ieșirea din iarnă’, în perioada 3-30 iulie 2014, Sala Irina Nicolauva prinde din farmecul verii, dar nu oricare vară, ci vara în grădină. Urmărim în continuare grădinile din Muscel și Bucovina și aflăm care sunt lucrările, soiurile, uneltele, așteptările, bucuriile, tristețile... și le povestim la o masă câmpenească.

Vă propunem să călătorim profitând de acest nou an agricol și să analizăm originea anumitor plante:Cum a ajuns mălaiul mâncarea românului?Care este parcursul semințelor în lume și câte din plantele pe care le cultivăm azi sunt specific românești?

Ce înseamnă specific?Și cat din specific mai poate recompune atmosfera satului românesc? Poezia și muzica populară de vară pot înfiripa dorul de grădină, de sat, de autentic?

Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 3 iulie 2014, orele 1800, în Sala Irina Nicolau a Muzeului Național al Țăranului Român.

Expoziție realizată sub coordonarea ing. peis. Nicolas Triboi, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român.