Expoziţia copilăriei la Castelul Bran jpeg

Expoziţia copilăriei la Castelul Bran

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 1 martie 2016

Cei care vizitează Castelul Bran vor putea admira, până la finalul lunii aprilie o frumoasă colecţie de jucării de la începutul anilor 1900.

"Vizitatorii Castelului Bran au ocazia ca până la sfârșitul lunii aprilie să admire o serie de jucării vechi, adevărate bijuterii ale genului, care ne aruncă în timp, la începutul anilor 1900. Proprietarii acestora, Ramona și Marian Spătariu, colecționează jucării vechi încă din copilărie, majoritatea dintre ele provenind din zona Brașovului sau din sudul țării. Cea mai veche jucărie expusă la Castelul Bran este o figurină care are mai bine de o sută de ani și reprezintă un copil care cântă la vioară. Trasă cu o cheiță, jucăria începe să se miște imitând mișcările violonistului, uimind prin faptul că, deși a fost fabricată în jurul anului 1880, încă mai funcționează", comunică Agerpres.

Marian Spătariu, proprietarul colecţiei, spune că a adunat exponatele din târguri, licitaţii, sau chiar de la alţi oameni. Căluţi de lemn, păpuşi, machete de maşini nemţeşti, o oliţă din perioada interbelică sunt doar câteva dintre obiectele care alcătuiesc expoziţia copilăriei.

Expoziția de jucării vechi este accesibilă oricui vizitează Castelul Bran, prețul biletelor fiind de 35 de lei pentru adulți, 25 de lei pentru seniori, 20 de lei pentru studenți și 7 lei pentru copii, se mai arată în comunicatul de presă.