Evenimentele saptamanii la Muzeul Municipiului Bucuresti   Palatul Sutu jpeg

Evenimentele saptamanii la Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 25 mai 2015

Va invitam sa redescoperiti istoria orasului Bucuresti intr-o noua haina!

Expozitia de baza a Muzeului Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu, s-a redeschis si va prezinta obiecte de patrimoniu expuse in premiera, proiectii digitalizate, exponate interactive. Expozitia intitulata „Timpul Orasului” este amenajata la etajul palatului.

Concertele de miercuri de la ora 19:00 ale Fundatiei ACCUMM invita publicul saptamana aceasta la „Canciones, Danzas y Recuerdos”, un recital de chitara cu Costin Soare.

Conferintele de joi de la Palatul Sutu continua cu:„Dezvoltarea Bucurestiului-Parcul Carol I”, un bun prilej de a va prezenta intreaga evolutie a Parcului Carol I, diferitele etape de refacere si amenajare. Prezinta Andrei Popescu, joi 28 mai 2015, ora 19:00. Intrarea 7 lei.

Stagiunea Muzicala Theodor Aman va invita la un nou concert, joi 28 mai, la ora 19:00. Recitalul de fagot, pian, si voce, intitulat „Traditie si avangarda romaneasca”, cu Maria Chifu si invitatele sale, Olga Podobinschi si Mihaela Pletea, va avea loc la Muzeul Theodor Aman.

Pana la data de 31 mai se poate vizita a treia expozitie din ciclul „Vindecari miraculoase”, dedicata pictoritei Lucia Dem. Balacescu, de la a carei nastere se implinesc 120 de ani, iar lucrarea referentiala-redata circuitului expozitional prin procesul de „tamaduire” a restaurarii-este de aceasta data „Peisaj bucurestean”. Expozitia este amenjata la parterul Palatului Sutu.

De asemenea în holul Palatului Sutu poate fi vizitata expozitia „Centenar Gellu Naum”, deschisa publicului in perioada 19 mai – 1 iunie 2015, un proiect cultural organizat de Muzeul National al Literaturii Române din Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia „Gellu Naum“ si in colaborare cu Muzeul Municipiului Bucuresti si Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“.