Cercul Militar National si Fantana Serindar, Bucuresti jpg

Emisiune de mărci poștale dedicată Centenarului Palatului Cercului Militar Național

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 1 februarie 2023

Romfilatelia lansează, joi, 2 februarie, emisiunea de mărci poștale „Centenarul Palatului Cercului Militar Național”, alcătuită din patru timbre, un bloc de patru timbre dantelate și un plic prima zi.

Pentru prezenta emisiune Romfilatelia a ales clădirea Cercului Militar Național, edificiu unicat al patrimoniului național, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei, potrivit unui comunicat al Romfilatelia.

De asemenea, sunt redate: intrarea principală a Palatului (din strada C. Mille) pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei, pictura "Gornistul" (pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei) și cele două perechi de cariatide ce străjuiesc extremitățile Sălii de Marmură (pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei).

Emisiunea de mărci poştale "Centenarul Palatului Cercului Militar Naţional" este alcătuită din patru timbre (foto: Romfilatelia)

Palatul Cercului Militar Național a fost inaugurat la 4 februarie 1923, în prezența Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

Purtând semnătura arhitectului Dimitrie Maimarolu, proiectul a ținut seama de preferințele epocii (stilul neoclasic eclectic, de inspirație franceză), fiind o sinteză între elemente preluate din arhitectura clasică antică și cele ale Renașterii târzii.

Foto sus:  Palatul Cercului Militar Național (© Britchi Mirela / Wikimedia Commons)