„Elixirul dragostei“, în premieră jpeg

„Elixirul dragostei“, în premieră

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 15 mai 2012

O nouă producţie a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), „Elixirul dragostei“, pusă în scenă de regizorul italian Marco Gandini, va avea premiera duminică, 20 mai, de la ora 18.30.

Capodoperă a compozitorului Gaetano Donizetti, comedia „L'Elisir d'amore" este una dintre cele mai îndrăgite creaţii de operă din lume. Lucrarea este a patruzecea compoziţie lirică a lui Donizetti şi a fost scrisă în doar 14 zile. Ea cuprinde şi una dintre cele mai frumoase arii, la care aspiră toţi tenorii, celebra „Una furtiva lagrima".

Noua producţie ONB este pusă în scenă de regizorul italian Marco Gandini, care a lucrat pe scene importante din Italia şi din întreaga Europă, colaborând inclusiv cu celebrul regizor Franco Zeffirelli. „Povestea şi muzica din «Elixirul dragostei» sunt într-unanume fel contemporane, nu conţin elemente care să trimită la o epocă anume.

Astfel, înţelegem prin ele tema etern valabilă a unui tânăr îndrăgostit, cu puţină experienţă de viaţă, care crede cu tărie în puterea unui medicament care să-l ajute în dragoste", a declarat regizorul Marco Gandini.

Scenografa Adriana Urmuzescu a transpus „Elixirul dragostei" în lumea de azi a societăţii de consum:„Ispitiţi, amăgiţi, aşteptând miracole, adânc impresionaţi sau frustraţi, devenim tot mai dependenţi de lumea reclamelor şi a surogatelor culturale. Ce bine ar fi dacă am putea atinge fericirea din lumea strălucitoare a publicităţii şi a foiletoanelor... Ce bine ar fi dacă am putea fi iubiţi prin simpla sorbire a unei cupe cu elixir!", spune scenografa.

O producţie modernă

Conducerea muzicală va fi asigurată de către dirijorul Ciprian Teodoraşcu. Acesta a colaborat, de-a lungul carierei, cu numeroase instituţii de cultură din România şi din lume, printre care Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian" din Bucureşti, Opera Naţională Română Timişoara, Societatea Română de Radiodifuziune, Opera din Sarajevo, Teatro Malibran din Veneţia ş.a. Dirijorul spune despre noua producţie a ONB că este una modernă.

„Experienţa lucrului cu Marco Gandini, pe care, personal, o consider definitorie pentru cariera fiecăruia dintre muzicienii ONB, îmi certifică faptul că această producţie va fi una de cel mai înalt nivel".

Distribuţia noii producţii va reuni artişti deja consacraţi şi aplaudaţi pe scena ONB şi în străinătate, dar şi tinere talente aflate înaintea unei cariere promiţătoare. Printre aceştia se numără:Irina Iordăchescu, Simonida Luţescu, Ioana Mitu, Cristina Marta Sandu, Mihaela Stanciu, Lucian Corchiş, Ionuţ Hotea, Liviu Indricău, Daniel Filipescu ş.a.