Elitele intelectuale din Europa de Est: de la disidenţa anticomunistă la integrarea euroatlantică jpeg

Elitele intelectuale din Europa de Est: de la disidenţa anticomunistă la integrarea euroatlantică

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 23 iunie 2015

Fundaţia Română pentru Democraţie, în colaborare cu Casa Regală a României şi Filarmonica “George Enescu” organizează vizita în România a ES dr. Vytautas Landsbergis, primul preşedinte democrat al Lituaniei, profesor la Conservatorul de Muzică din Vilnius.

Vytautas Landsbergis este fondatorul Mişcării Sajudis pentru Independenţa Lituaniei din fosta URSS, care a jucat un rol crucial în confruntările dintre  militanţii pentru independenţa Lituaniei şi trupele de represiune ale KGB-ului pentru ocuparea televiziunii naţionale din Vilnius. A fost preşedintele Parlamentului Lituaniei 1996–2000 şi membru al Parlamentului European 2004-2009.

Miercuri, 24 iunie, începând cu ora 18.30, Ateneul Român va găzdui dezbaterea  “Elitele intelectuale din Europa de Est:de la disidenţa anticomunistă la integrarea euroatlantică”, sub forma unui dialog între prof. Emil Constantinescu, preşedintele României 1996-2000 şi prof. Vytautas Landsbergis, la care sunt invitate să participe personalităţi marcante din mediul academic românesc şi ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.

Tot miercuri, la ora 11.00, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti îi va oferi profesorului Landsbergis titlul de Doctor Honoris Causa.

Majestatea Sa Regele Mihai va oferi Marea Cruce a Ordinului Coroana Romaniei lui Vytautas Landsbergis în cadrul unei ceremonii organizate la Castelul Peleş în 25 iunie.

Biletele la dezbaterea “Elitele intelectuale din Europa de Est:de la disidenţa anticomunistă la integrarea euroatlantică” sunt puse în vânzare la Casa de Bilete a Filarmonicii “George Enescu”.

unnamed 23 jpg jpeg