"Dracula Fest" gata de start jpeg

"Dracula Fest" gata de start

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 30 septembrie 2011

În urmă cu 550 ani, pe 27 septembrie 1941, a avut slujba de sfinţire a Mănăstirii Comana ridicată de Vlad Ţepeş. Festivalul începe astăzi şi timp de trei zile, curioşii vor putea participa la un bal mascat, expoziţie de cai, cupa Vlad Dracul la costume zburătoare şi "Strong Man"-spectacol live cu demonstraţii de forţă oferit de Vladimir Comorovchi. Intrarea este liberă.

Aerodromul Moto Fly Ro, situat pe drumul Grădiştea-Comana, judeţul Giurgiu, la 22 km de Bucureşti, pe DN5, găzduieşte începând de astăzi, timp de trei zile, festivalul “Dracula Fest”, primul eveniment de acest gen organizat la Giurgiu.“Prin acest eveniment, pornind de pe pământ şi ajungând până la cer, de la sporturi străvechi la sporturi contemporane, Clubul Sportiv Moto Fly Ro doreşte să creeze un prezent istoric, momente în timp în care toţi cei prezenţi să conştientizeze ce înseamnă spiritul românesc, să redescopere cultura noastră cu tradiţiile şi obiceiurile ei, să-şi aducă aminte de performanţele româneşti de-a lungul timpului şi mai ales, prin accesul liber la activităţile organizate, să fie actorii acestui spectacol”, spun reprezentanţii CS Moto Fly Ro, organizatorii evenimentului.Comana este unul dintre locurile cu o zestre istorică bogată ce nu poate fi neglijată tocmai pentru faptul că domnitorul Vlad Ţepeş a fost cel care a ridicat aici biserica-mănăstire Comana tot acolo crezându-se că îşi are şi locul de veci. De altfel, legendele spun  că lângă fântâna cu nuc, aflată în Parcul Natural Comana, Vlad Ţepeş ar fi fost ucis, după ce a fost eliberat de Matei Corvin.

Airsoft şi expoziţie de cai

Târgul meşteşugarilor, veniţi din diferite zone ale ţării, este cel care deschide festivalul astăzi, începând cu ora 9.00. Ziua continuă cu o expoziţie de cai, paradă de costume de epocă şi o expoziţie de carte cu vânzare. Pentru cei pasionaţi de arme şi care vor să-şi încerce îndemânarea de a trage la ţintă vor putea  trage cu arme airsoft. Clownii vor avea grijă să întreţină atmosfera veselă, nonconformiştii vor avea ocazia să-şi deseneze corpul, la standul body-painting, petrecerea urmând să se încheie târziu în noapte.“Vom avea exemplare de cai din toată ţara de la crescători cu vechime.  Vor fi demonstraţii de zboruri cu avioane ultrauşoare, motoparapante şi motodeltaplane şi acrobaţii făcute de paraşutişti ai Agenţiei de Paraşutism. Cei care vor dori să încerce aceste senzaţii extreme o vor putea face”, spune Irina Constantin, PR Manager CS Moto Fly Ro.

Costume zburătoare

Sâmbătă, festivalul continuă cu o serie de competiţii sportive:mini-fotbal, ştafeta cursa cu obstacole şi volei, dar şi un concurs de costume zburătoare la care vor participa paraşutişti şi piloţi de aeronave ultrauşoare, respectiv avioane, motodeltaplane şi paramotoare purtând costume de carnaval.Duminică la ora 10.00 va avea loc cursa de atelaje cu cai, organizată pe manşe, cu participarea localnicilor, la prânz urmând să înceapă demonstraţiile de forţă prezentate de Vladimir Comorovschi, unul dintre cei mai puternici români. Nu va lipsi nici o demonstraţie de măiestrie cu săbii cu participarea lui Cristian Prisecaru şi a lui Ştefan Solcan.Pasionaţii de off-road vor putea urmări mai zârziu, începând cu ora 15.30, demonstratia de off-road cu participarea Kamikaze Off Road.