Două spectacole de succes revin pe scena Teatrului Național București jpeg

Două spectacole de succes revin pe scena Teatrului Național București

📁 Istoria Teatrului
Autor: Redacția
🗓️ 8 noiembrie 2012

Teatrul Naţional din Bucureşti, aflat în plin proces de modernizare, anunţă reluarea a două spectacole de succes din repertoriul stagiunii trecute:„Un duel“-7 noiembrie, ora 19.30-spectacolul de la „Atelier" se va juca de-acum la sala cea nouă, la Sala Mică şi „Sinucigaşul“ - 10 şi 11 noiembrie, ora 19.30, pe scena Sălii Mari, mutat de la fosta sală Amfiteatru.

Dramatizare după nuvela lui Cehov cu acelaşi nume, „Un duel“ este un spectacol captivant despre o lume în care relaţiile între oameni s-au degradat. „Un duel" între marile teme cehoviene, citite într-o cheie modernă. O poveste despre cuplu, într-o atmosferă de capăt de lume, în care relaţia dintre bărbat şi femeie este tratată ca o romanţă, aşa cum şi-a dorit regizorul. Un spectacol cu care Alexandru Dabija şi Teatrul Naţional se redescoperă reciproc.

În distribuţie:Gavril Pătru, Diana Dumbravă, Vlad Ivanov, Ana Ciontea, Marius Rizea, Răzvan Oprea, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Calotă, Dragoş Ionescu, Dan Tudor, Axel Moustache.

„Sinucigaşul“, spectacol care va împlini în actuala stagiune o sută de reprezentaţii, poartă de asemenea o semnătură regizorală bine cunoscută, Felix Alexa. Cu o distribuţie alcătuită din nume consacrate ale scenei, precum Dan Puric, Adela Mărculescu, Costel Constantin, Ileana Olteanu, Marius Manole, Tania Popa, Marius Bodochi, comedia amară scrisă de Nikolai Erdman şi interzisă la acea vreme de Stalin, se joacă astăzi peste tot în lume cu mult succes, şi relansează de fiecare dată, cu aceeaşi forţă dramatică, printre hohote de râs, întrebarea:viaţa are sens?

sursa:http://www.adevarul.ro