Descoperiri arheologice din Germania   expoziție la Alba Iulia jpeg

Descoperiri arheologice din Germania - expoziție la Alba Iulia

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 16 noiembrie 2011

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia vernisează miercuri, 16 noiembrie a.c., la ora 12.00, expoziţia de fotografii “Descoperiri arheologice din Germania”.

Evenimentul se înscrie în procesul îndelungat al colaborării germano-române în domeniul arheologiei, care a cunoscut un nou impuls după 1989. Cu această ocazie vor fi expuse 45 de instantanee fotografice, realizate de directorul secţiei Eurasia a Institutului Arheologic German, prof. dr. Svend Hansen, care surprind cele mai reprezentative descoperiri arheologice de pe teritoriul Germaniei.

"Expoziţia a fost itinerată în România prin grija Centrulului Cultural German din Iaşi. Prezenţa ei la Alba Iulia nu este întâmplătoare, deoarece muzeul albaiulian derulează cu succes din anul 2007 proiecte de cercetare în parteneriat cu DAI-Eurasien Abteilung din Berlin", precizează reprezentantul muzeului, istoricul Liviu Zgârciu.

Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba, Deutsches Archäologisches Institut –Berlin, Deutsches Kultr Zentrum-Iaşi şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Expoziţia va fi găzduită de muzeul albaiulian în perioada 16 noiembrie-15 decembrie 2011.