„Descoperă România cu Peter Hurley” la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM DOCUMENTAR CRONOGRAF de la Chișinău jpeg

„Descoperă România cu Peter Hurley” la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM DOCUMENTAR CRONOGRAF de la Chișinău

 Documentarul AGERPRES Video „Descoperă România cu Peter Hurley” a fost proiectat, sâmbătă, 27 mai, la Chișinău, în cadrul FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE FILM DOCUMENTAR CRONOGRAF. 

Documentarul spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos, de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București. Îndrăgostit de România, Peter a devenit un inițiator al marketingului cultural la noi în țară.

În cadrul sesiunii de Q&A de la finalul difuzării, întrebată despre cum l-a descoperit pe protagonistul Peter Hurley, regizorul Camelia Moise a afirmat: „Eu am aflat dintr-o știre absolut întâmplător, și când am citit chestia asta, singurul meu regret a fost că nu am fost o muscă, mică, să fiu și eu într-un buzunar, să văd ce experiențe a trăit”. Astfel, echipa AGERPRES Video a reconstituit drumul inițiatic al irlandezului și a dat naștere documentarului care vorbește despre tradițiile și ospitalitatea românilor și care promovează, totodată, frumusețile țării.

Camelia Moise a mai precizat și faptul că filmările pentru realizarea documentarului au fost uneori în detrimentul mizelor regizorale, pentru a potența emoția fiecărei întâlniri cu cei pe care îi vizita personajul principal, astfel, trasmițând, într-un mod cât mai veridic, experiențele pe care Peter le-a avut de-a lungul drumului său.

Documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley„ poate fi urmărit online, la linkul: https://goo.gl/opzk96.

Tot în cadrul festivalului, Agenția Națională de Presă AGERPRES va difuza, luni, 29 mai, la ora 12:50, la Centrul Cultural Odeon, și documentarul „Tărâmul dintre ape”, o poveste emoționantă cu oameni din Delta Dunării.