VIDEO Dezbatere „Historia“ de 1 Decembrie: Cum s a făcut Marea Unire jpeg

Demnitate si identitate nationala in secolul 21- despre oameni, simboluri, idei si fapte istorice

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei Fundatia DIGNITAS organizeaza colocviul “Demnitate si identitate nationala in secolul 21-despre oameni, simboluri, idei si fapte istorice”. Au fost invitate personalitati marcante din mediul academic, artistic, universitar, reprezentanti ai unor institutii publice de educatie, stiinta si cultura, lideri de opinie, alaturi de un grup de elevi din licee de renume din Bucuresti, premiati la concursurile nationale si internationale.

Evenimentul se va desfasura luni, 25 noiembrie 2013, intre orele 16:30-20:30 in elegantul sediu al Fundatiei Dignitas, din str. Anton Pann, nr. 21. Vor fi prezenti jurnalisti de la publicatii de cultura, arta, educatie, istorie, care vor transmite mesajul participantilor catre publicul larg.

In cadrul manifestarii sunt programate alocutiuni academice, o masa rotunda moderata de Dl. Adrian Cioroianu, inaugurarea expozitiei DIGNITAS dedicata simbolurilor nationale cu o prezentare realizata de Dl. Acad. Razvan Theodorescu, oferirea in custodie a unui exponat cu valoare identitara, Muzeului National de Istorie a Romaniei, momente speciale cu artisti romani de valoare si, la final, discutii libere la o gustare care reconstituie un meniu din Bucurestiul de altadata