recomandare film jpg

De văzut luna aceasta

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 17 iulie 2024

Filme și documentare istorice de văzut la cinema sau la TV, în camera cu aer condiționat? Iată recomandările redacției pentru luna iulie. În plus, dacă vă plănuiți o vacanță la munte luna viitoare, aflați că la Râșnov are loc Festivalul de film și istorii. 

Nedoriții

LA CINEMA | DIN 19 IULIE

Acum cinci ani, regizorul Ladj Ly surprindea cinefilii cu al său Les Misérables, debut premiat cu Premiul juriului la festivalul de la Cannes şi nominalizat în 2020 la Oscarul pentru cel mai bun film străin. Lungmetrajul a câştigat, de altfel, şi cel mai râvnit trofeu al industriei de film franceze, Césarul pentru cel mai bun film. Anul trecut a lansat Nedoriţii. Blocul 5 nu se predă, inspirat din dificila istorie a familiei sale.

Haby (Anta Diaw), o tânără de culoare din Montfermeil, suburbie-ghetou a Parisului, decide să candideze la primărie după ce comunitatea ei e vizată de practicile abuzive orchestrate de noul primar (Alexis Manenti). Filmul spune povestea, nicidecum nouă, despre abuzul celor care deţin puterea şi aparenta neputinţă a celor pe care societatea vrea să-i menţină neputincioşi, muţi şi invizibili.

O istorie din gimnastică

ONLINE | PE NETFLIX, DIN 17 IULIE

Simone Biles în ascensiune prezintă provocările personale și profesionale ale sportivei al cărei curaj a inspirat milioane de oameni din întreaga lume. Produs în Statele Unite, documentarul aruncă o privire în culisele Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020, când Simone Biles a fost una dintre cele mai mediatizate sportive.

Confruntată cu probleme de sănătate mintală, ea a fost nevoită să se retragă din mai multe competiții, provocând un val de reacții în întreaga lume.

Producția explorează acest moment crucial din cariera sa și îi urmărește parcursul începând de atunci.

image

Festivalul de film și istorii Râșnov

RÂȘNOV, BRAȘOV, FELDIOARA, CODLEA | 9-25 AUGUST

Sub deviza „Și filmele fac istorie”, ediţia de anul acesta include filme, concerte, expoziţii şi dezbateri, tema fiind „leader(ship)”. Vor exista trei tipuri de abonamente, iar programul va fi disponibil pe site-ul www.ffir.ro şi pe pagina de Facebook.

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a aduce în spaţiul public discuţii despre teme importante şi atemporale.

Lupta pentru spațiu

ONLINE | PE HBO MAX, DIN 21 IULIE

image

Spațiul sălbatic documentează rivalitatea dintre fondatorii companiilor de rachete Chris Kemp și Peter Beck în cursa pentru detronarea dominației cosmice a lui Elon Musk.

Textul a fost publicat în numărul 270 al revistei „Historia” (revista:270), disponibil la toate punctele de distribuție a presei, în perioada 15 iulie - 14 august, și în format digital pe platforma paydemic.

Cumpără acum
Cumpără acum