image

De văzut la cinema în luna septembrie

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 16 septembrie 2022

Toamna aduce filme noi pe marile ecrane. Iată recomandările redacției „Historia” pentru luna septembrie:

Delta din capitală

LA CINEMA | DIN 23 SEPTEMBRIE

În anii '50-'60, la București, niște deținute politice dau naștere într-una dintre cele mai frumoase mânăstiri din Europa Centrală și de Est, transformată ulterior în Închisoarea Văcărești.

Astăzi, o vegetație sălbatică a pus stăpânire pe aceste locuri, formând un ecosistem întins pe câteva hectare, cu specii protejate de plante și animale. 

Documentarul Delta Bucureștiului e regizat de Eva Pervolovici.

Lumea lui Rafael

LA CINEMA | DIN 16 SEPTEMBRIE

Marcând 500 ani de la moartea lui Rafael, documentarul ne propune o imersiune în perioada renascentistă, pentru a explora creația sublimă a artistului din Urbino. Povestea sa e prezentată prin lentila unor extraordinare portrete feminine: mama, iubita, zeița. 

image

Mulțumită intervenţiilor unor experţi internaționali, documentarul Rafael – Tânărul maestru ne permite să descoperim cele mai semnificative oraşe şi locuri din viaţa unuia dintre maeştrii renascentişti.

Parisul, la final de secol

LA CINEMA | DIN 16 SEPTEMBRIE

Paris, 1981. Vântul schimbării bate puternic în noaptea alegerilor, iar francezii ies entuziasmați pe străzi. Élisabeth nu reușește însă să împărtășească optimismul celorlalți. Proaspăt divorțată, cu doi copii adolescenți și prea puține perspective, va trebui totuși să găsească o cale prin care să poată să meargă mai departe. 

Ce-ar fi dacă ar scrie o scrisoare gazdei emisiunii sale favorite de radio? Sau dacă ar invita o fată fără adăpost la ea în casă? Ce s-ar întâmpla dacă ar face genul de gesturi care pot schimba vieți?

image

Producția Pasagerii nopții îi are în distribuție pe Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon Richter, Noée Abita, Thibault Vinçon și Megan Northam.

O poveste actuală

LA CINEMA | DIN 16 SEPTEMBRIE

Suntem la apogeul crizei sanitare provocate de Coronavirus, când personajul Doru (Bogdan Dumitrache) decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. Susține că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției. Timpul este scurt, Europa se pregătește să își închidă granițele, iar superiorii îi cer să se întoarcă de urgență în Suedia.

Om câine, în regia lui Ștefan Constantinescu, îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Ofelia Popii și Cosmina Stratan.

Un scandal de stat

LA CINEMA | DIN 30 SEPTEMBRIE

Octombrie, 2015. Vama franceză confiscă șapte tone de canabis în inima capitalei. În aceeași zi, Hubert Antoine, un fost infiltrat de la narcotice, îl contactează pe Stéphane Vilner, un tânăr jurnalist al publicației „Libération”.

El pretinde că poate demonstra existenţa traficului de stat condus de Jacques Billard, personaj de presă proeminent și ofițer de poliție francez de rang înalt. Suspicios la început, tânărul jurnalist se scufundă în cele din urmă într-o anchetă care îl va duce în cele mai întunecate colțuri ale Republicii.

image

Filmul Ancheta unui scandal de stat e regizat de Thierry de Peretti. 

Textul a fost publicat în numărul 248 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de distribuție a presei, în perioada 15 septembrie - 14 octombrie, și în format digital pe platforma paydemic.

Cumpără acum!
Cumpără acum!