Shogun 1 jpg

De văzut în luna martie

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 16 martie 2024

Nu știți ce să alegeți din sumedenia de filme și documentare care sunt la cinema și online? Iată recomandările redacției pentru luna martie:

Noul Shōgun

ONLINE | PE DISNEY +

Mai țineți minte serialul din anii ’80, în care Richard Chamberlain îl interpreta pe căpitanul englez John Blackthorne, naufragiat într-un sat de pescari din Japonia anilor 1600? O nouă miniserie de 10 episoade propune o altă adaptare originală a bestsellerului lui James Clavell, în care căpitanul englez este interpretat de tânărul actor Cosmo Jarvis.

Rolul Lordului Yoshii Toranaga este interpretat de Hiroyuki Sanada, un actor premiat și unul dintre cei mai distinși și celebrați interpreți ai generației sale, din Japonia. A fost protagonist în peste 50 de filme și a obținut echivalentul premiul Oscar din Japonia pentru rolul din filmul Un samurai în amurg. Sanada este și producătorul acestei serii.

Producția Shōgun a fost filmată în Vancouver, iar decorurile, locațiile, culisele, recuzita și clădirile au fost concepute pentru a convinge atât telespectatorii, cât și actorii că au pășit în Japonia feudală a secolului al XVII-lea. Cât despre costumele din film, designerul Carlos Rosario mărturisește că „fiecare articol de îmbrăcăminte pe care îl vedeți în Shōgun a fost lucrat manual”. 

image

Anii de glorie ai fotbalului românesc

La cinema 

Hai, România! spune povestea celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii 1980-2000. Hagi, Ienei, Popescu și Iordănescu sunt doar câțiva dintre eroii acestui documentar, care fac dezvăluiri în premieră. Producția este regizată de Claudiu Mitcu.

Istoria wrestling-ului La cinema 

Filmul Gheara de fier spune povestea inseparabililor frați Von Erich, care au făcut istorie în lumea intens competitivă a wrestling-ului profesionist la începutul anilor ‘80. Trecând prin tragedii și victorii, mereu sub umbra tatălui și antrenorului lor dominator, frații au căutat să devină legende. Familia Von Erich a avut o influență de lungă durată în ring, vizibilă până în ziua de astăzi.

image

Cinci dintre cei șase fii ai lui Fritz Von Erich, patriarhul familiei, i-au călcat pe urme și au devenit luptători, dar faima și succesul au dus la moartea a patru dintre ei. 

O barcă pe Sena La cinema

Documentarul Pe Adamant spune povestea unor adulți care suferă de tulburări psihice și care sunt tratați într-un centru de îngrijire unic, pe o barcă situată pe Sena, în inima Parisului.

Echipa care administrează centrul încearcă să reziste cât mai bine la deteriorarea și dezumanizarea la care sunt supuși, vrând nevrând, în urma actului medical.

Textul a fost publicat în numărul 266 al revistei „Historia”, disponibil la toate punctele de distribuție a presei, în perioada 14 martie - 14 aprilie, și în format digital pe platforma paydemic.

Cumpără acum
Cumpără acum