„Dacii din estul Transilvaniei”   expoziție outdoor la Palatul Suțu jpeg

„Dacii din estul Transilvaniei” - expoziție outdoor la Palatul Suțu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 15 noiembrie 2021

Începând cu data de 15 noiembrie, Palatul Suțu din București găzduiește spectaculoasa expoziție outdoor de grafică și colaj fotografic intitulată „Dacii din estul Transilvaniei”, realizată printr-un parteneriat al Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe cu Muzeul Municipiului București, fiind un proiect ce beneficiază și de arhiva media „Aurul și Argintul antic al României” a Muzeului Național de Istorie a României.

Expoziția cuprinde douăzeci de tipărituri de mari dimensiuni ce ilustrează și descriu descoperiri arheologice reprezentative pentru civilizația dacică din secolele I a. Chr. – I p. Chr. din regiunea depresiunilor intra-montane din Carpații de Curbură: situri fortificate, tezaure din metale prețioase, morminte și locuri sacre, informează un comunicat al Muzeul Municipiului București.

Publicul poate vedea fotografii aeriene ale munților fortificați de daci, reconstituiri grafice ale cetăților și sanctuarelor lor și, în premieră absolută, imagini ale siturilor arheologice recent documentate prin tehnologia LiDAR în pădurile din Carpații de Curbură.

Foto: Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu

expo 2 jpg jpeg

„Vă așteptăm să descoperiți ce ascund pădurile dese din Carpații de Curbură, așa cum reiese din cele mai noi cercetări arheologice realizate prin tehnologia LiDAR, să aflați cum modelau dacii munții prin proiecte ample de terasare artificială, sau să admirați arta tezaurelor de argint îngropate la marginea marilor mlaștini de pe valea Oltului Superior și a Râului Negru”, precizează comunicatul citat.

Expoziția poate fi văzută pe gardul Palatului Suțu în perioada 15 noiembrie – 7 decembrie 2021. Mai multe informații pe site-ul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe.