DA CAPO Arcub Chamber Music Series @ HANUL GABROVENI jpeg

DA CAPO Arcub Chamber Music Series @ HANUL GABROVENI

­čôü Expozi┼úii, Festivaluri, Conferin╚Ťe
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 23 noiembrie 2015

Joi, 10 decembrie, de la ora 19:30, ARCUB-Centrul Cultural al Municipiului Bucure╚Öti deschide anotimpul bucuriei cu un nou concert extraordinar din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. ├Än atmosfera select─â a istoricului Han Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84-90), v─â invit─âm s─â v─â delecta╚Ťi cu piese celebre, ├«n interpretarea unuia dintre cele mai apreciate ansambluri de muzic─â de camer─â din Europa:TRIO ENESCU.

Program

Ludwig van Beethoven-Trio cu pian ├«n si bemol Major, Op. 97,  ÔÇ×Erzherzog"

-----

George Enescu - S├ęr├ęnade lointaine

Johannes Brahms - Trio cu pian în do minor, Op. 101

TRIO ENESCU ├«nseamn─â Alina Armonas-╚Üambrea (vioar─â), Gabriele Gylyte (pian) ╚Öi Edvardas Armonas (violoncel). Ansamblul s-a ├«nfiin╚Ťat ├«n 2011, c├ónd se ├«mplineau 130 ani de la na╚Öterea lui George Enescu. Prin talentul ╚Öi dedicarea sa, marele compozitor reprezint─â o nesf├ór╚Öit─â surs─â de inspira╚Ťie pentru cei trei muzicieni care ╚Öi-au propus s─â aduc─â ├«n fa╚Ťa publicului, al─âturi de repertoriul clasic, ╚Öi piese mai pu╚Ťin cunoscute. De exemplu, S├ęr├ęnade lointaine pentru vioar─â, violoncel ╚Öi pian scris─â de George Enescu ├«n 1903. 

De la primele concerte, TRIO ENESCU a primit ├«nalte aprecieri din partea criticilor ╚Öi a presei care au remarcat precizia, sensibilitatea ╚Öi expresivitatea celor trei instrumenti╚Öti. La scurt timp de la ├«nfiin╚Ťare, c├ó╚Ötigau Premiul I la Concursul Interna╚Ťional de Muzic─â de Camer─â ÔÇ×HelexpoÔÇŁ din Salonic, precum ╚Öi Premiul Societ─â╚Ťii Brahms din Austria. ├Ändruma╚Ťi de profesori remarcabli la Conservatoarele din K├Âln, D├╝sseldorf, Frankfurt ╚Öi Paris, Alina Armonas-╚Üambrea, Gabriele Gylyte ╚Öi Edvardas Armonas au concertat pe mari scene ale lumii: Alte Oper din Frankfurt (Germania), Sala Friedrich-von-Thiersch din Wiesbaden (Germania), Sala Filarmonicii din Vilnius (Lituania), Izumi Hall din Osaka (Japonia).

DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezint─â prima serie de concerte de muzic─â de camer─â cu participare interna╚Ťional─â din Bucure╚Öti. 

ÔÇ×V─â propunem o incursiune plin─â de varietate ├«n lumea muzicii de camer─â al─âturi de arti╚Öti din 12 ╚Ť─âri ╚Öi un repertoriu de-a dreptul captivant - de la Joseph Haydn la Antonin Dvorak, de la Ludwig van Beethoven la George Enescu, de la Johannes Brahms la Leos Janac├ęk.ÔÇŁ, a declarat R─âzvan Popovici, director artistic DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. 

Programul se va desf─â╚Öura p├ón─â ├«n mai 2016 ╚Öi va avea c├óte o reprezenta╚Ťie ├«n fiecare lun─â.

Biletele ├«n valoare de 50 lei (categoria I) ╚Öi 30 lei (categoria II) sunt disponibile ├«n re╚Ťeaua Eventim ╚Öi pe site-ul www.eventim.ro.

poster da capo 03 decembrie 2015 jpg jpeg