Cum a fost ucis─â o lume? Argumente pentru ├«nfiin┼úarea unui muzeu al comunismului la Bucure┼čti jpeg

Cum a fost ucis─â o lume? Argumente pentru ├«nfiin┼úarea unui muzeu al comunismului la Bucure┼čti

Duminic─â, 7 iunie 2015, de la orele 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Na┼úional ÔÇ×I.L. CaragialeÔÇŁ din Bucure┼čti (TNB), dl Radu Preda, Pre┼čedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului ┼či Memoria Exilului Rom├ónesc (IICCMER), va sus┼úine conferin┼úa Cum a fost ucis─â o lume? Argumente pentru ├«nfiin┼úarea unui muzeu al comunismului la Bucure┼čti, ├«n ├«ncheierea stagiunii 2014-2015.

Prin ├«ntinderea geografic─â, durata ├«n timp, num─ârul de peste o sut─â de milioane de victime ┼či efectele care marcheaz─â ┼či azi ┼ú─ârile care au tr─âit co┼čmarul totalitar, comunismul este cel mai s├óngeros experiment social cunoscut de istorie. Cunoa┼čterea lui este, de aceea, o lec┼úie esen┼úial─â. Prin contrast absolut, cele petrecute ├«n comunism ne pot ├«nv─â┼úa s─â iubim ┼či mai mult libertatea. Un muzeu al comunismului ├«n Bucure┼čti ar fi spa┼úiul pedagogiei prin excelen┼ú─â. ┼×i al realismului:contactul cu istoria dictaturii proletariatului are puterea unei terapii. Ne poate vindeca de nostalgie, mai ales pe cei ├«n v├órst─â, dar ┼či de indiferen┼ú─â, mai ales pe cei tineri. 

Conferin┼úa ├«┼či propune, plec├ónd de la c├óteva exemple biografice, s─â parcurg─â cele c├óteva reguli care ar putea sta la baza Muzeului Comunismului din Rom├ónia (MCR). (Radu Preda).

Preţul unui bilet este de 16 lei. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe http://www.tnb.ro/ro/conferinte.

afis conferinta rp tnb iun15 jpg jpeg