Cu mic, cu mare, la Sala Radio, de 1 Iunie jpeg

Cu mic, cu mare, la Sala Radio, de 1 Iunie

Vrei s─â ├«i oferi copilului t─âu un program special de 1 iunie ╚Öi nu ╚Ötii de unde s─â ├«ncepi? Cau╚Ťi o activitate atractiv─â ╚Öi educativ─â, ├«n acela╚Öi timp? Iat─â cea mai bun─â idee: vineri, 1 iunie (11.00) sunte╚Ťi invita╚Ťi ÔÇŁcu mic, cu mareÔÇŁ la Sala Radio, la concertul educativ care v─â propune un repertoriu antrenant ╚Öi accesibil pentru cei mici, de la Mica serenad─â a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, p├ón─â la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.

Evenimentul este cu acces gratuit (în limita locurilor disponibile). Concertul are o durată de aproximativ 70 de minute (fără pauză). Accesul se va face începând cu ora 10.00.

thumbnail jpg jpeg

╚śi pentru ca cei mici s─â se bucure de magia muzicii, pe scena S─âlii Radio se vor reuni ORCHESTRA DE CAMER─é RADIO, violonista CRISTINA ANGHELESCU ╚Öi ansamblul Radio Rom├ónia care se bucur─â deja de o mare popularitate printre micii spectatori: CORUL DE COPII RADIO (dirijor: R─éZVAN R─éDOS, acompaniament pian: MAGDALENA FAUR). ├Äntregul eveniment se va desf─â╚Öura sub bagheta dirijorului CONSTANTIN ADRIAN GRIGORE. Cu o bogat─â carier─â interna╚Ťional─â, acesta a fost invitat ├«n 2017 la pupitrul Filarmonicii Regale din Li├Ęge (Belgia), unde a sus╚Ťinut o serie de 7 concerte.  

Concertul va cuprinde c├óteva interven╚Ťii ale dirijorului, pentru a-i apropia pe micii melomani de arta muzicii ╚Öi a-i ajuta s─â ├«n╚Ťeleag─â partiturile preg─âtite pentru ei, cum ar fi: Mozart - Mica serenad─â (partea I) ╚Öi dou─â fragmente din suita Anotimpurile - Vivaldi: Concertul nr. 1 ├«n mi major pentru vioar─â ┼či orchestr─â, Prim─âvara ÔÇô partea I ╚Öi Concertul nr. 2 ├«n sol minor pentru vioar─â ┼či orchestr─â, Vara ÔÇô partea a III-a.  

De asemenea, copiii se vor ├«nt├ólni ╚Öi cu lucr─ârile ritmate ale compozitorului american Scott Joplin (The Strenous Life, The Entertainer, The Ragtime Dance) ╚Öi cu binecunoscutul tango La Cumparsita, semnat de compozitorul uruguay├ín Gerardo Hern├ín Matos Rodr├şguez.

Concertul va continua cu fragmente din spectacolul ÔÇ×The Sound of MusicalÔÇŁ, un succes extraordinar al Corului de Copii Radio, ce a ├«nsemnat dou─â concerte sold-out pe scena S─âlii Radio ├«n luna aprilie a acestui an. Ve╚Ťi fredona ├«mpreun─â cu cei mici cunoscute ╚Ölag─âre din pelicula rom├óneasc─â Veronica, dar ╚Öi din celebrele musical-uri Mary Poppins ╚Öi Sunetul Muzicii. Mi╚Öcarea scenic─â a fost conceput─â de Mara L─âc─âtu┼č ╚Öi Oana Necea.