Corul Catedralei Sfântul Isaak din Sankt Petersburg şi basul Denis Sedov, turneu în premieră în România jpeg

Corul Catedralei Sfântul Isaak din Sankt Petersburg şi basul Denis Sedov, turneu în premieră în România

Corul Catedralei Sfântul Isaak din Sankt Petersburg, dirijat de Lev Dunaev şi avându-l ca solist pe basul Denis Sedov, va susţine un turneu în premieră în România, în perioada 18-22 aprilie.

Turneul va cuprinde trei concerte:pe 18 aprilie, la Filarmonica Banatul din Timişoara, pe 20 aprilie, la Opera Naţională Română Iaşi, şi pe 22 aprilie, la Ateneul Român din Bucureşti,  potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În program sunt cuprinse lucrări clasice de muzică sacră, semnate de P.I. Ceaikovski, Serghei Rahmaninov, Dimitri Bortnianski, Dobri Hristov, Pavel Cesnokov, Pavel Tolsteakov şi muzică tradiţională rusă.

Corul Catedralei Sfântul Isaak din Sankt Petersburg şi-a câştigat, sub bagheta maestrului Lev Dunaev, un renume binemeritat în ultimul deceniu, fiind invitat de onoare la toate marile evenimente culturale din Rusia.

La rândul său, basul Denis Sedov este o prezenţă constantă pe marile scene de operă ale lumii, de la Mariinski la La Scala, până la Covent Garden, The MET, Opera de Paris etc.

sursa:mediafax.ro