„Copacul cu cărţi“ din Cişmigiu îi invită pe bucureşteni la lectură jpeg

„Copacul cu cărţi“ din Cişmigiu îi invită pe bucureşteni la lectură

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Adevarul.ro
🗓️ 21 iulie 2014

Bucureştenii sunt invitaţi începând de azi, timp de două săptămâni, să citească şi să se recreeze în mijlocul naturii, prin proiectul „Copacul cu cărţi“, organizat în parcul Cişmigiu, cu scopul principal de a încuraja întoarcerea la cărţile tipărite.

Proiectul este realizat de Primăria Capitalei, prin Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu (A.C.U.M). Astfel, în perioada 21 iulie-6 august 2014, pe peluza din spatele restaurantului Monte Carlo vor fi amplasate şezlonguri pentru lectură şi un copac-butaforie de unde vor putea fi împrumutate cărţi. Potrivit organizatorilor, în copac vor fi şi audiobook-uri, care vor putea fi ascultate pe dispozitive furnizate la faţa locului.De asemenea, un DJ va asigura ambianţa sonoră pe toată perioada evenimentului, iar seara vor fi proiectate filme documentare.

Proiectul "Copacul cu cărţi" are în program şi spectacole de pantomimă, iar copiii se vor putea juca într-o zonă special amenajată pentru ei. Zona de lectură şi relaxare va fi deschisă de luni până vineri, între 17.00 şi 22.00, iar în weekend în intervalele 10.00-13.00 şi 17.00-22.00.

627x0 20 jpg jpeg