Constantin Brâncuși, omagiat la Muzeul Național Cotroceni jpeg

Constantin Brâncuși, omagiat la Muzeul Național Cotroceni

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 13 februarie 2018

Muzeul Național Cotroceni organizează luni, 19 februarie 2018, ora 18.00, în Spațiile medievale, vernisajul expoziției „Ex-Libris Brâncuși“, marcând astfel împlinirea a 142 de ani de la nașterea celui mai mare sculptor român al tuturor timpurilor.

Expoziția omagiu va reuni lucrările a peste 200 de artiști plastici - graficieni, pictori, sculptori, ceramiști - din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia și Turcia. De asemenea, evenimentul, organizat la iniţiativa artistului plastic Florin Stoiciu, profesor la Facultatea de Arte la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, va beneficia de implicarea unor personalități precum Mircia Dumitrescu, Aurel Bulacu, Ștefan Câlția, Alexandru Ghilduș, Bogdan Hojbotă, Napoleon Tiron, Costel Iacob, Mihai Tugearu etc, informează un comunicat al muzeului.

La vernisaj vor participa prof. univ. dr Florin Stoiciu, Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius“ din Constanța, Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte a Universității „Ovidius“ din Constanța, Adriana Lucaciu, prodecanul Facultății de Arte de la Universitatea de Vest din Timișoara, conf. univ. dr. Aurel Vlad, de la UNARTE din București, lect. univ. dr. Răzvan Constantin Caratănase, dar și majoritatea artiștilor care au lucrări în expoziție.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 20 februarie - 13 martie 2018.

05 19 februarie jpg jpeg