Conferința „Noi informații de arhivă despre Palatul Romanit” jpeg

Conferința „Noi informații de arhivă despre Palatul Romanit”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 11 octombrie 2018

Cercetările în arhive au scos la lumină o serie de informații inedite despre prima etapă în istoria casei Faca-Romanit. Începând cu 1838 ea este închiriată ca urmare a deciziei domnitorului Alexandru Ghica, pentru a adăposti diferite departamente, grupate într-o Curte Administrativă. Diferiți ingineri, arhitecți și decoratori străini își vor lăsa amprenta asupra clădirii. Proprietatea este vândută în 1843 de surorile lui Romanit, Ralu Romanet și Casandra Zefcari, iar din 1848 datează și primele documente vizuale cu funcțiunile spațiilor.

O nouă etapă în istoria clădirii este cea din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când ing.arh. Nicolae P. Cerkez, reprezentantul Ministerului Agriculturii și Domeniilor, va transforma vechile clădiri într-un adevărat palat care devine sediul Ministerului de Finanțe (1881-1884). 

Vă invităm miercuri, 17 octombrie, la ora 17.00, în cadrul expoziției „Portretul Colecționarului” la conferința care ne dezvăluie „noile informații de arhivă despre Palatul Romanit” susținută de Oana Marinache, istoric de artă. 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.