Conferinţă la Palatul Suţu: Bucureştiul utopic png

Conferinţă la Palatul Suţu: Bucureştiul utopic

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 15 decembrie 2015

Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită joi, 17 decemebrie 2015, de la ora 19:00, la ultima conferinţă organizată anul acesta:"Bucureştiul Utopic" susţinută de urbanistul Andrei Popescu la Palatul Suţu.

Există un oraş perfect? Există în realitate? Nu cred asta şi Bucureşti este departe de acest ideal fals. Dar către care perfect ar trebui să tindă dezvoltarea urbană a Bucureştiului? Pe lângă multe proiecte teoretice şi idei de transformare, iniţiative ale specialiştilor sau oamenilor politici, fiecare are o vagă idee despre ce înseamnă un Bucureşti utopic personal.

Cum se îmbină însă utopia personală cu proiectele realizate în Bucureşti? În cadrul conferinţei Bucureşti utopic voi încerca să compar câteva proiecte bucureştene mari, unele care definesc imaginea actuală a oraşului, cu soluţii utopice. Realitate versus utopia unui oraş, utopia soluţionării diferit a unor proiecte.

Conferința de la Muzeul Municipiului București este un bun prilej de a vă prezenta o altă variantă pentru proiecte definitorii ca sistematizarea Dâmboviţei (începând cu perioada Carol I), cartierele dormitor Titan-Balta Albă sau bulevardele Magheru-Bălcescu.