Conferinţa „Comunismul, între memorie şi amnezie” jpeg

Conferinţa „Comunismul, între memorie şi amnezie”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 4 martie 2015

Radu Preda, Preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) susţine joi, 5 martie 2015, de la orele 17.00, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, conferinţa Comunismul, între memorie şi amnezie, organizată de IICCMER împreună cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” şi Editura Muzeului de Istorie din Galaţi. 

Evenimentul va găzdui şi lansarea volumelor Conştiinţa creştină în modernitate. Chipuri şi fapte şi Biserica în comunism. Modele şi mărturii de George Enache, precum şi a volumului Puterile sociale ale creştinismului. Opere alese de Vartolomeu Stănescu.

Cu această ocazie, Radu Preda se va întâlni cu rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, cu directorul Muzeului de Istorie din Galaţi şi cu reprezentanţii filialelor din Brăila şi Galaţi ale Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici cu scopul de a discuta realizarea în incinta fostului sediu al Securităţii din Galaţi a unui muzeu al ororilor comuniste în regiune. 

Conferinţa Comunismul, între memorie şi amnezie va avea loc în Corpul M al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (Str. Domnească nr. 111), sala AS011. Accesul este liber.