Conferin╚Ťa ┬źBucure╚Ötiul ├«n vreme de r─âzboi┬╗ jpeg

Conferin╚Ťa ┬źBucure╚Ötiul ├«n vreme de r─âzboi┬╗

Muzeul Municipiului Bucure╚Öti v─â invit─â ├«n ziua de miercuri, 11 octombrie 2017, ora 18:30, la conferin╚Ťa "Bucure╚Ötiul ├«n vreme de r─âzboi", sus╚Ťinut─â de Asocia╚Ťia Redescoper─â Istoria la Muzeul Dr. Nicolae Minovici.

├Än timpul celui de-al Doilea R─âzboi Mondial, Bucure╚Ötiul a cunoscut at├ót r─âzboiul aerian, c├ót ╚Öi terestru. La c├óteva zile de la intrarea Rom├óniei ├«n r─âzboi, dar ├«nainte ca solda╚Ťii rom├óni s─â treac─â Prutul, pe cerul Bucure╚Ötiului ╚Öi-au f─âcut apari╚Ťia bombardierele sovietice. Le-au urmat peste numai trei ani bombardierele anglo-americane, care, pre╚Ť de cinci luni de zile, au atacat sistematic Capitala. Ie╚Öirea Rom├óniei din r─âzboi ╚Öi trecerea de partea Na╚Ťiunilor Unite ├«n august 1944, a ├«nsemnat o nou─â serie de bombardamente, de aceast─â dat─â germane, asupra Bucure╚Ötiului.  

sdsdsd jpg jpeg

├Äncercarea de a r─âsturna ÔÇ×puciulÔÇŁ de la Bucure╚Öti printr-o interven╚Ťie militar─â german─â a e╚Öuat, unit─â╚Ťile Comandamentului Militar al Capitalei captur├ónd un num─âr important de combatan╚Ťi germani. Conferin╚Ťa sus╚Ťinut─â de Asocia╚Ťia Redescoper─â Istoria ├«╚Öi propune s─â reconstituie istoria prea pu╚Ťin cunoscut─â a Bucure╚Ötiului ├«n vreme de r─âzboi: de la bombardamentele sovietice ╚Öi anglo-americane la cele germane; de la momentul 23 august 1944, la evacuarea aviatorilor alia╚Ťi prizonieri ├«n Rom├ónia; de la luptele din nordul Bucure╚Ötiului dintre for╚Ťele germane cu cele rom├óne la intrarea Armatei Ro╚Öii ├«n Capital─â.