Conferința «Bucureștiul în vreme de război» jpeg

Conferința «Bucureștiul în vreme de război»

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 9 octombrie 2017

Muzeul Municipiului București vă invită în ziua de miercuri, 11 octombrie 2017, ora 18:30, la conferința "Bucureștiul în vreme de război", susținută de Asociația Redescoperă Istoria la Muzeul Dr. Nicolae Minovici.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Bucureștiul a cunoscut atât războiul aerian, cât și terestru. La câteva zile de la intrarea României în război, dar înainte ca soldații români să treacă Prutul, pe cerul Bucureștiului și-au făcut apariția bombardierele sovietice. Le-au urmat peste numai trei ani bombardierele anglo-americane, care, preț de cinci luni de zile, au atacat sistematic Capitala. Ieșirea României din război și trecerea de partea Națiunilor Unite în august 1944, a însemnat o nouă serie de bombardamente, de această dată germane, asupra Bucureștiului.  

sdsdsd jpg jpeg

Încercarea de a răsturna „puciul” de la București printr-o intervenție militară germană a eșuat, unitățile Comandamentului Militar al Capitalei capturând un număr important de combatanți germani. Conferința susținută de Asociația Redescoperă Istoria își propune să reconstituie istoria prea puțin cunoscută a Bucureștiului în vreme de război: de la bombardamentele sovietice și anglo-americane la cele germane; de la momentul 23 august 1944, la evacuarea aviatorilor aliați prizonieri în România; de la luptele din nordul Bucureștiului dintre forțele germane cu cele române la intrarea Armatei Roșii în Capitală.