Concert pascal cu Adrian Naidin la Palatul Suţu jpeg

Concert pascal cu Adrian Naidin la Palatul Suţu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 1 aprilie 2015

Sâmbătă 4 aprilie, de la ora 20:00, Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la o seară muzicală dedicată sărbătorii pascale alături de Adrian Naidin! 

O seară de poveste, o introducere în lumea tradiţiilor prin intermediul unei abordări moderne ale melodiilor vechi, un moment de linişte sufletească şi contemplare a spiritului românesc la care ne invită artistul Adrian Naidin şi violoncelul său!

"Tatăl meu este din Oltenia, deci 50% sunt oltean. Mama mea este din Basarabia, deci 50% sunt moldovean şi 50% sunt ardelean. Deci sunt 150% român". Muzica lui este o cerere de iertare a omului faţă de Dumnezeu şi faţă de copacul tăiat pentru a fi transformat în instrument muyical, a declarat artistul într-un interviu.

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţa”, la clasa prof. Gabriela Todor şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secţia Violoncel şi Muzică de Cameră. S-a perfecţionat ulterior cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky.

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 şi 2003 a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti pentru muzică de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naţionale Radio din Bucureşti. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului „The Necessary Death of Charlie Countryman” (un proiect al americanului Shia LaBeouf), Adrian Naidin este un muzician complet:compune, interpretează şi reinterpretează muzică de jazz, clasică şi folclor. 

„Pentru entuziasmul cu care îşi poartă publicul prin muzica universală, de la Bach la Phoenix şi de la Paganini la Michael Jackson, pentru tehnica desăvârşită pe care o foloseşte în experimentele sale acustice inedite, pentru spectacolele unice de world music, cu influenţe din majoritatea genurilor muzicale, Jurnalul Naţional l-a declarat pe Adrian Naidin:Omul Zilei.”

Intrarea liberă.