Concert de Crăciun la Muzeul Naţional Cotroceni jpeg

Concert de Crăciun la Muzeul Naţional Cotroceni

Muzeul Naţional Cotroceni organizează marţi, 17 decembrie 2013, orele 19.00 tradiţionalul „Concert de Crăciun”, susţinut de Corul SOUND, sub conducerea dirijorului Voicu Popescu.

Corul SOUND a luat fiinţă în anul 1994, ca formaţie corală mixtă a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, având în componenţa sa studenţi şi absolvenţi ai diverselor facultăţi bucureştene. Repertoriul este ales pentru a atrage un public cât mai larg şi se structurează pe lucrări din patrimoniul românesc şi internaţional. Grupul coral SOUND abordează cu succes şi entuziasm creaţii medievale, contemporane, dar şi lucrări din zona divertismentului muzical, participând la numeroase festivaluri, concursuri şi turnee artistice sau umanitare.

Dirijorul Voicu Popescu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie-Muzicologie, secţia Pedagogie, Compoziţie, Muzicologie, promoţia 1975. La finele lui 2011 preia bagheta Corului Naţional de Cameră „Madrigal”, iar din 1988 şi până în prezent este dirijor al Corului de Copii Radio, cu activitate permanentă.

Cu grupul coral SOUND, maestrul Voicu Popescu a câştigat cele mai înalte distincţii la al treilea Concurs European de Muzică Religioasă de la Noyon-Franţa (1998) şi la Concursul Coral Internaţional de la Bad Ischl-Austria, în 1999. La Prima Olimpiadă Corală Mondială organizată în iulie 2000 la Linz-Austria, obţine Medalia de argint la secţiunea Cor mixt cameral şi Medalia de aur la Folclor “a cappella”. În 2005 câştigă Medalia de aur şi Premiul Special pentru cel mai bun dirijor al Concursului Coral Internaţional de la Preveza-Grecia.

Mulţumindu-vă pentru că aţi fost alături de instituţia noastră în acest an, colectivul Muzeului Naţional Cotroceni vă urează Sărbători Fericite!.

Parteneri:Apa Nova, Konica Minolta

Parteneri media:Onlinegallery.ro, Agenţia Naţională de Presă Agerpres, Radio France International, Vacanţe la ţară, Traveller Magazin, Diplomat Club, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Bucureşti Fm, Agenţia de presă Rador, Şapte Seri, ArtOut, Căminul, Port.ro, Business Woman, Q Magazine, Artindex, Fundaţia Culturală Magazin Istoric, Historia, Breslo, Modernism.ro., TVCity, SensoTV.

Persoană de contact:Ştefania Ciubotaru021317.31.06relatiipublice@muzeulcotroceni.ro